ΚοινωνίαΑρχείο

Πως θα λειτουργήσει η Ζωοδόχος Πηγή τις ημέρες του Πάσχα

Ο π. Μιχαήλ Μετζάκης ενημερώνει τους πιστούς σχετικά με την λειτουργία του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Άργους τις ημέρες του Πάσχα. Όλες οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Θα υπάρχει μετάδοση από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπώλεως Αργολίδας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο ιερέας:

1). Κυριακή των Βαΐων 7: 30 το πρωί θα τελέσουμε τον όρθρο και την Θ. Λειτουργία. Κεκλεισμένων των θυρών του Ναού. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση των πιστών εντός του Ναού σύμφωνα με ισχύουσες νομικές διατάξεις λόγω της πανδημίας. Το βράδυ ώρα 7:30 η ακολουθία του Νυμφίου.

2). Καθημερινά στις 7:30 το βράδυ, εκτός από την Μ. Πέμπτη που θα ξεκινήσει η ακολουθία 7:00 το βράδυ λόγω των 12 Ευαγγελίων.

3). Την Μ. Πέμπτη το πρωί Θ. Λειτουργία.

4). Την Μ. Παρασκευή οι ώρες και ο εσπερινός της αποκαθήλωσης. Θα σημάνουν πένθιμα οι καμπάνες. Η περιφορά του Επιταφίου του κυρίου μας θα γίνει εντός του Ναού το βράδυ της Μ. Παρασκευής.

Το Μ. Σάββατο το πρωί η Θ. Λειτουργία, και 11: 00 το βράδυ η ακολουθία της Παννυχίδος. 12:00 Ακριβώς η Ανάσταση το Χριστός Ανέστη. Θα χτυπήσουν οι καμπάνες χαρμόσυνα. Την Κυριακή το Απόγευμα στις 6:00 Ο Εσπερινός της αγάπης.

Την Μ. Εβδομάδα φέτος και για τον εορτασμό του Πάσχα όλες οι ακολουθίες θα είναι χωρίς πιστούς μέσα και έξω από τους Ναούς. Δεν προβλέπεται κάτι διαφορετικό. Σας εύχομαι καλή Μ. Εβδομάδα και καλή Ανάσταση. Μείνετε Σπίτι σας και ακούστε όλες τις ακολουθίες από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως μας 105.2 FM. ή παρακολουθήστε από την Τηλεόραση. Να προσευχηθούμε για αυτούς που νοσούν, για το Ιατρικό προσωπικό της χώρας μας, για εμάς και τις οικογένειες μας. Για όλο τον κόσμο. Να βοηθήσει Ο Θεός να ξεπεραστεί αυτή η δοκιμασία σύντομα. Να έχετε υγεία. Με υπομονή και επιμονή θα περάσει κι αυτό.