ΚοινωνίαΑρχείο

Τρόφιμα και είδη καθαριότητας για τους Ρομά της Νέας Κίου – Ξεκινούν απολύμανσεις στον οικισμό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα διανομή τροφίμων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ στην Αργολίδα, με την παραλαβή να γίνεται κατ’ οίκον.

Επειδή ήταν δύσκολη η διανομή λόγω κορωνοϊού ζητήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο να βοηθήσει ο Σύλλογος «Έλληνες Τσιγγάνοι Άργους – Νέας Κίου» στην διαδικασία, όπως και έγινε αφού ελήφθησαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα και χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

 

Αύριο Μεγάλη Τρίτη υπάλληλοι του Δήμου σε συνεργασία με μέλη του συλλόγου θα κάνουν απολύμανση εντός των οικιών και στις αυλές των σπιτιών, στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Κίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Η Ελληνίδα Ρομά Μαρία Τζαμπάζη στο anagnostis για τον κορωνοϊό (Video)

«Εμείς σαν σύλλογος έχουμε πάντα την καλή διάθεση να προσφέρουμε την βοήθειά μας όποτε μας ζητηθεί και στα δύσκολα και στα εύκολα. Θέλουμε συνεργασία, θέλουμε να έχουμε ανταπόκριση. Είμαστε μια οικογένεια. Επιτέλους πρέπει να το καταλάβουν όλοι», δηλώνει στο anagnostis.org ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Βασίλης Ζαφειρόπουλος.

 

Να σημειωθεί πως ήδη υπάρχει συνεργασία με τον Δήμο Άργους – Μυκηνών προκειμένου να αποφευχθούν εδώ φαινόμενα όπως αυτά της Λάρισας. Για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος έχει ξεκινήσει μια καμπάνια ενημέρωσης των Ρομά για τα μέτρα πρόληψης, εκτός από τις απολυμάνσεις που θα γίνουν αύριο.

Σύμφωνα με τον κο Ζαφειρόπουλο στην περιφέρεια της Νέας Κίου αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περίπου 90 οικογένειες Ρομά, που αντιστοιχούν σε 550 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κορωνοϊός. Ανησυχία Ρομά σε «Καρακάξα» και Ν. Κίο. Μέτρα, για να μην γίνουν …Λάρισα