ΟικονομίαΑρχείο

Ευχάριστα νέα από την αγορά ελαιολάδου

Ευχάριστα είναι τα νέα από την αγορά ελαιολάδου, αφού ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας αρχίζει πλέον να διαθέτει σε καλύτερες τιμές σε σχέση με τις αρχές του 2020. 

Παράλληλα, όπως φαίνεται αποκαθίσταται η απορροφητικότητα στην αγορά, ενώ ούτε η πανδημία δεν είναι ικανή, όπως φαίνεται να ανακόψει τη ζήτηση. «Όλα δείχνουν ότι το απόθεμα του ελαιολάδου που διαθέτουμε, και αποτελεί το 50% περίπου της συνολικής παραγωγής μας, θα απορροφηθεί σε τιμές συμφέρουσες για όλους» εξηγεί ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, στην “Υπαιθρο Χώρα”. 

Ο ίδιος μάλιστα προσθέτει ότι “το ξεκίνημα αυτής παραγωγικής χρονιάς σημαδεύτηκε με τη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων ετών. Αρκεί να πω ότι οι τιμές του περσινού ελαιολάδου, που ήταν χαμηλής ποιότητας, έφθασαν σε καλύτερα επίπεδα από τις φετινές, που έπεσαν κάτω από τα 2 ευρώ”.  Ο κ. Αντωνόπουλος εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η παραγωγή θα φύγει κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. «Είναι μια περίεργη χρονιά, γιατί μετά από την πίεση των τιμών ήρθε η πανδημία και ακύρωσε την κατανάλωση του ελαιολάδου στον τουρισμό, αλλά την αύξησε στις κατοικίες, όπου φαίνεται να υπάρχει τάση συγκέντρωσης λόγω ανασφάλειας».