ΡεπορτάζΑρχείο

150 κρούσματα στην Ερμιονίδα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα επιδημιολογικά στην Ελλάδα.

Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζεται η διαχείριση της κατάστασης στο Πορτοχέλι, όπου καταμερτήθηκαν μέχρι στιγμής 150 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στη δομή προσφύγων στο ξενοδοχείο Γαλαξίας, αφού είναι δύσκολη η επικοινωνία με τους Σομαλούς, αλλά και μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής που διαμένουν εκεί.

Στο Πορτοχέλι για δεύτερη συνεχόμενη μέρα βρίσκεται ο υφυπουργός Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο γενικός γραμματέας υποδοχής αιτούντων άσυλο, Μανώλης Λογοθέτης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ενώ καταφθάνουν και άλλοι αρμόδιοι.  

Φτάνοντας στην Ερμιονίδα ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και ότι όλα θα γίνουν σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Στις συσκέψεις που έγιναν μέχρι τώρα, εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα επιδημιολογικά στην Ελλάδα.

Σύσκεψη γίνεται αυτή την ώρα και στο δημαρχείο Κρανιδίου, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Χθες, Δευτέρα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, γνωστοποίησε πως έχουν ληφθεί εκατοντάδες δείγματα από φιλοξενούμενες και εργαζομένους στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, όπου εντοπίστηκε αρχικά ένα θετικό δείγμα, ενώ το βράδυ εντοπίστηκε και δεύτερο.