ΡεπορτάζΑρχείο

Ήσουνα τι ήσουνα μια πορτοκαλοκλέφτρα

Όσο εξαθλιώνεται οικονομικά μια περιοχή ή μια κοινωνική ομάδα τόσο θα αυξάνει η παραβατικότητα σε όλες τις βαθμίδες. Από την μια μεριά η ανεργία από την άλλη ο γρήγορος και άκοπος πλουτισμός, άλλοτε με τις πλάτες του νόμου κι άλλοτε κόντρα στο νομοθετικό πλαίσιο, οδηγεί σε παραβατικότητες έως και εγκλήματα.

Συνελήφθησαν, χθες (23.4.2020) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου και της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, 3 ημεδαπές, ηλικίας 28, 39 και 57 ετών, αντίστοιχα, γιατί μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από αγρόκτημα ημεδαπού ποσότητα πορτοκαλιών, συνολικού βάρους 3,5 τόνοι, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν τη πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί.

Όπως προέκυψε, από την διενεργηθείσα προανάκριση, οι ανωτέρω δράστιδες μαζί με τους άγνωστους συνεργούς, κατά το χρονικό διάστημα από 11.4.2020 έως 18.4.2020 σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους-Μυκηνών, είχαν  διαπράξει ακόμη 2 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπών, σε αγροκτήματα ημεδαπών, αφαιρώντας αγροτικά προϊόντα (πορτοκάλια).

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.