ΚοινωνίαΑρχείο

Τί δεν λέγεται μπροστά στις κάμερες για την υποδοχή που είχε ο ΕΟΔΥ στην Ερμιονίδα;

Επιτέθηκαν στο προσωπικό του ΕΟΔΥ, τους απείλησαν ότι θα τους σκοτώσουν (!!!), μα έγιναν και πράγματα τα οποία δεν λέγονται μπροστά στη κάμερα! 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας περιέγραψε εν συντομία την κατάσταση που συνάντησε με τον πληθυσμό στη δομή μεταναστών της Ερμιονίδας, όταν μετέβη εκεί μαζί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να διαχειριστεί την κατάσταση που είχε προκύψει μετά τα πρώτα δύο κρούσματα κορωνοϊού.

Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, επιχειρώντας να εξηγήσει το πόσο σημαντική είναι η αμεσότητα στην επικοινωνία, φέρνοντας ως παράδειγμα την άγνωστη στο ευρύ κοινό εμπειρία που βίωσε στην Ερμιονίδα.

«Η αμεσότητα σε αυτές τις καταστάσεις είναι πολύ σημαντική, στο Κρανίδι την ίδια μέρα πήγαμε με το που ενημερωθήκαμε για την περίπτωση του πολύ δύσκολου να ελεγχθεί πληθυσμού. Με πολύ δύσκολες συνθήκες, με επιθέσεις κατά του προσωπικού του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, με απειλές για την ζωή των ανθρώπων, με πράγματα τα οποία δεν λέγονται μπροστά στη κάμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Στην πορεία προσπάθησαν να μιλήσουν μαζί τους και να τους πείσουν να συνεργαστούν, για το δικό τους το καλό: «Δώσαμε αγκώνα αγκώνα, όπως λέω εγώ και ο υφυπουργός» (σσ. Χαρδαλιάς). «Πήγαμε εκεί, μιλήσαμε μαζί τους, μιλήσαμε με τους εκπροσώπους τους, δώσαμε αγώνα να μας εμπιστευτούν, να τους δείξουμε ότι είμαστε μαζί», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Καταλήγοντας ο κ. Τσιόδρας συμπέρανε: «Άρα η αμεσότητα και η αλληλεγγύη είναι καταλυτικοί παράγοντες στην επιτυχή αντιμετώπιση της επιδημίας στη χώρα μας μέχρι σήμερα και νομίζω μας έχει βοηθήσει αυτή η προσέγγιση η ανθρώπινη».