ΚοινωνίαΑρχείο

Περιέφερε την εικόνα με το αγροτικό και του αφαίρεσαν τις πινακίδες!

Την επέμβαση της αστυνομίας φαίνεται πως προκάλεσε η περιφορά της εικόνας της Παναγίας της Τρυπητής στο Αίγιο χθες 24.4.2020 το πρωί. Η εικόνα της Παναγίας, μετά την αρχιερατική θεία Λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό του Αιγίου, λιτανεύθηκε αρχικά πεζή ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε καρότσα οχήματος.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προχώρησε σε αφαίρεση των πινακίδων του οχήματος το οποίο μετέφερε την εικόνα της Παναγίας ενώ βεβαιώθηκαν και διοικητικά πρόστιμα σε πιστούς που συμμετείχαν πεζοί στην περιφορά στους δρόμους του Αιγίου.

Στην περιφορά, μάλιστα, συμμετείχε και ο επιχώριος μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος μαζί με τον προκάτοχό του κ. Αμβρόσιο, ενώ κάποια επίσημη ανακοίνωση της μητρόπολης Καλαβρύτων δεν υπάρχει.

Τέλος όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ του το aigialeiapress.com ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας Βασίλης Ροδόπουλος εξήγησε ότι αφαιρέθηκαν οι πινακίδες διότι το όχημα δεν μετέφερε αγροτικά προϊόντα και δεν είχε άδεια για μεταφορά στην καρότσα εικόνων, τονίζοντας παράλληλα ότι εφαρμόστηκε η νομοθεσία, ενώ επιδόθηκε και πρόστιμο 150 ευρώ.