ΚοινωνίαΑρχείο

Πάτρα: Σε αστυνομικό κλοιό ο Άγιος Ανδρέας – Κεκλεισμένων των θυρών η θεία λειτουργία (video)

Ο Πρώτος των Αποστόλων, ο Πρωτόκλητος Ανδρέας, γιορτάζει σήμερα στην πόλη του, στην Πάτρα, αλλά οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές από κάθε άλλη χρονιά. Η εκκλησία είναι ζωσμένη με αστυνομικές δυνάμεις, το προαύλιο άδειο και η λειτουργία, όπως και ο πανηγυρικός εσπερινός τελέσθηκαν κεκλεισμένων των θυρών. 

Μια μοναδική και πρωτόγνωρη κατάσταση για τους κατοίκους της Πάτρας αλλά και τους επισκέπτες που κατέκλυζαν την αχαΐκή πρωτεύουσα μια τέτοια μέρα. Ωστόσο είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι τα δρακόντεια μέτρα και η  παρουσία της Αστυνομίας έξω από την εκκλησία δεν είναι για να τρομοκρατήσουν ή να θίξουν τη θρησκευτική πίστη. Αλλά για να προστατέψουν την κοινωνία από οτιδήποτε θα δημιουργούσε ένα οδυνηρό πισωγύρισμα στην προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας.

Όπως μεταδίδει το tempo24.news καθόλο το απόγευμα της Κυριακής 29/11, παραμονή της εορτής, οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα, ενώ ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος τέλεσε τον πανηγυρικό εσπερινό και τη θεία λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών.

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Αρχιερατικού Εσπερινού ο Μητροπολίτης διάβασε δέηση για την σωτηρία της πόλης και της πατρίδας από την πανδημία, ενώ προηγήθηκε δέηση υπέρ όλων όσων ασθενούν αυτές τις ώρες στα Νοσοκομεία της Πάτρας και της χώρας. Προσευχήθηκε ακόμη για την ανάπαυση των ψυχών όλων όσων κατέληξαν χτυπημένοι από τον κορωνοϊό.

Δέηση του Μητροπολίτη Πατρών