ΚοινωνίαΑρχείο

“Γράμμα για σένα” κατά του bullying από Σπαρτιάτη καλλιτεχνικό μάνατζερ (video)

Το πολύ σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο, του σχολικού εκφοβισμού αποτέλεσε το λόγο εμφάνισης του Σπαρτιάτη καλλιτεχνικού μάνατζερ Δημήτρη Βαρούνη στην εκπομπή της Βίκυς Χατζηβασιλείου. 

Ο Jim που έχει γεννηθεί στο Σικάγο αλλά ζει στη Σπάρτη και σήμερα είναι ο επίσημος διαχειριστής της σελίδας της Lady Gaga στην Ελλάδα, κουβαλάει ακόμη μέσα του όσα έζησε ως θύμα σχολικού εκφοβισμού και έστειλε ένα “γράμμα για σένα” στην τραγουδίστρια Μελίνα Μακρή, καλώντας την να αποκαλύψει μαζί του τα περιστατικά που έζησαν στο σχολείο. 

Η Μελίνα, η οποία έγινε γνωστή μέσα από το συγκρότημα των Vegas, κι έχει αφήσει το δικό της μουσικό αποτύπωμα στην εγχώρια ποπ μουσική σκηνή, τα τελευταία δέκα χρόνια,  μίλησε για πρώτη φορά για τα δύσκολα χρόνια που στιγμάτισαν τη ζωή της. Με αφορμή το γράμμα που έλαβε από τον Δ. Βαρούνη, άνοιξε την καρδιά της στη Βίκυ Χατζηβασιλείου και μίλησε για πρώτη φορά για τα δύσκολα χρόνια που στιγμάτισαν τη ζωή της. Θυμήθηκε τα περιστατικά εκφοβισμού που βίωσε και μοιράστηκε με τη Βίκυ πως για πολλά χρόνια επέστρεφε με δάκρυα στα μάτια στο σπίτι της.

«Αγαπητέ μαθητή, αγαπητή μαθήτρια, η σιωπή είναι ντροπή στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Να μιλάς», ήταν το μήνυμα του Δημήτρη Βαρούνη για την πρωτοβουλία που ανέλαβε.

Το κίνημα «Be you» αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά και δυναμικά κινήματα στη μάχη κατά του εκφοβισμού (bullying) στα ελληνικά σχολεία. Η πρωτοβουλία τελείται υπό την αιγίδα του δημιουργικού και ταλαντούχου Δ. Βαρούνη.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή: