ΕλλάδαΑρχείο

Σχέδια για εκδρομούλες την Πρωτομαγιά κομμένα!

Στα 2.506 έχουν φθάσει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα με τον Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει 16 νέα κρούσματα. Τις τελευταίες 24 ώρες ώρες δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος στη χώρα μας.

47 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, οι 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 63 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε επίσης ότι δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι και σημείωσε ότι η αρμόδια Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά απόψε για να αποφασίσει τα μέτρα άρσης των περιορισμών που θα προτείνει.

Πάει και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς…

Για ετοιμότητα της χώρας να περάσει στην επόμενη φάση έκανε λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για την εξέλιξη του ιού, ωστόσο τα μέτρα ισχύουν ακόμα κανονικότατα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως τα μέτρα ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου, και ξεκαθάρισε πως.. κανείς δεν πρέπει να κάνει σχέδια για εκδρομούλες την Πρωτομαγιά.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων και σε πολλές περιοχές μεγάλη κίνηση, κάτι στο οποίο όπως είπε έπαιξε ρόλο και ο καλός καιρός.

Υπενθύμισε όμως πως τα μέτρα ισχύουν και τα πρόστιμα επίσης, και πως θα πρέπει να τηρηθούν για να προχωρήσει η χώρα στην επόμενη φάση, δηλαδή στην χαλάρωση αυτών.