ΑθλητισμόςΑρχείο

Επιτυχημένα τερμάτισε ο 2ος Μαραθώνιος Ναυπλίου

Η δεύτερη φορά λένε είναι και η πιο δύσκολη, όμως οι διοργανωτές του 2ου Μαραθωνίου Ναυπλίου δεν μάσησαν, και μας έκαναν να ανυπομονούμε ήδη για την τρίτη. Με ρεκόρ συμμετοχών και περίσσιο ενθουσιασμό από όλους τους εμπλεκόμενους, ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την καθιέρωση.

Στους 340 δρομείς του μαραθωνίου προστέθηκαν άλλοι 5000 σε ημιμαραθώνιο, πέντε χιλιόμετρα, 2,5 χιλιόμετρα και συμμετοχική ποδηλατοδρομία. 

 

Οι Νικητές: 

Όλοι όσοι συμμετείχαν είναι νικητές αλλά για την ιστορία στον μαραθώνιο τερμάτισε πρώτος ο Πολωνός Μάτσκε Μεριέτσκο, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Παπαναστασίου και τρίτος ο Γιώργος Βλάχος. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Χαρά Σκουλαρίκη, δεύτερη η Δήμητρα Βογιατζή και την τρίτη η Άντζελα Τερζή.

Στον ημιμαραθώνιο έλαβαν μέρος 1.208 δρομείς και την πρωτιά πήρε ο Χριστόφορος Μερούσης, με δεύτερο τον Αντώνη Παπαδημητρίου και τρίτο τον Κώστα Κελαούζο. Στις γυναίκες τερμάτισε πρώτη η Ντενίς Δημάκη με δεύτερη την Μάγδα Γαζέα και τρίτη την Κάρλη Κίλαμ.

Στα 5 χιλιόμετρα πρώτος βγήκε ο Μάρκος Γκουρλιάς, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Βασιλάκης και τρίτος ο Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης. Η πρώτη γυναίκα ήταν η Παναγιώτα Βλαχάκη (7η θέση).

Στα 2,5 χιλιόμετρα δεν υπήρξε χρονομέτρηση.

 

Συγκίνηση:

Συγκινητική ήταν η παρουσία των αθλητών με αναπηρία και των μαμάδων (και μπαμπάδων…) με τα καροτσάκια, ενώ ευχάριστο είναι να βλέπεις και την μαθητιώσα νεολαία να αθλείται μαζικά. Φυσικά δεν έλειψαν και οι δρομείς προχωρημένης ηλικίας, που όμως το λέει ακόμα η καρδούλα τους…

 

Έτρεξε και ο Δήμαρχος:

Έμπρακτα την στήριξή του στον μαραθώνιο έδειξε ο εμπνευστής του, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο οποίος έτρεξε στα 5 χιλιόμετρα, ενώ στη αθλητική γιορτή βρέθηκαν και οι πολιτικοί του νομού (πρώην και νυν), οι οποίοι “έτρεξαν” απλα …για ψήφους! Στην πρώτη γραμμή ήταν και η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να πάρει κι’ άλλο τα πάνω της η διοργάνωση την φετινή χρονιά.

Παρών και ο Ψινάκης:

Ο δήμαρχος του Μαραθώνα δεν έχασε ευκαιρία να περάσει ένα ξένοιαστο και ευχάριστο Σαββατοκύριακο στο γραφικό Ναύπλιο, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου, και στηρίζοντας με την παρουσία του το νεοσύστατο αθλητικό γεγονός της πόλης του Ναυπλίου.