ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τάμπλετ για τους μαθητές θα αγοράσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην αγορά τάμπλετ για τους μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης προσανατολίζεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου.  Οπως έγινε γνωστό, τα τάμπλετ θα διατεθούν στη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η οποία και θα τα προωθήσει στα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τον τεχνολογικό εξοπλισμό Λυκείων, Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της χώρας, με νέα δωρεά 6.200 συσκευών τάμπλετ και 2.200 φορητών υπολογιστών για σχολικές μονάδες όλης της χώρας, ύψους πάνω από 1,48 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δωρεά αντιστοιχεί σε 8.400 συσκευές φορητών υπολογιστών και tablets, και με αυτές ενισχύεται πλέον ο τεχνολογικός εξοπλισμός όλων των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας καθώς και σημαντικό ποσοστό σχολείων της πρωτοβάθμιας.

Ο εν λόγω εξοπλισμός, που είναι καθ’ οδόν για σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, θα αποτελεί περιουσία των σχολείων και θα διατίθεται σε μαθητές ή/και εκπαιδευτικούς για προσωρινή χρήση, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά και για να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων. 

Δίνεται προτεραιότητα στη στήριξη οικογενειών με κριτήρια το χαμηλό εισόδημα, την ανεργία γονέων/κηδεμόνων, τις μονογονεϊκές, τρίτεκνες, πολύτεκνες ή ορφανικές οικογένειες, τις ειδικές δυσκολίες ή τις εξαιρετικές επιδόσεις μαθητών. Ο ακριβής αριθμός των συσκευών ανά σχολείο καθορίζεται με βάση το ύψος των δωρεών, το μαθητικό πληθυσμό και τον υφιστάμενο εξοπλισμό των σχολικών μονάδων.