ΟικονομίαΑρχείο

Marketing plan για να μην ζημιωθούν τουριστικά οι Σπέτσες

Παρότι η τουριστική οικονομία έχει νεκρώσει λόγω κορωνοϊού, και κανείς δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητας αν θα ξαναπάρει μπρος αυτό το καλοκαίρι, κάποιοι σκέφτονται από τώρα την επάνοδό τους και σχεδιάζουν ανάλογα.

Ήδη η Τουριστική Επιτροπή Σπετσών πραγματοποίησε χθες τηλεδιάσκεψη για να προετοιμαστεί για την επόμενη μέρα και την υλοποίηση του Marketing Plan του νησιού, αξιοποιώντας την παρούσα αδράνεια για να δραστηριοποιηθεί, τουλάχιστον σε επίπεδο σχεδιασμού.

Κάτι που δεν έχουν καν σκεφτεί να πράξουν οι Δήμοι της Αργολίδας, και ειδικά οι πιο εξαρτώμενοι από τον τουρισμό όπως είναι το Ναύπλιο και η Επίδαυρος. Εξαιρούμε τον Δήμο Ερμιονίδας που έχει να αντιμετωπίσει άλλα πιο σοβαρά προβλήματα αυτή την χρονική περίοδο.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή των Σπετσών:

«Αυτή τη στιγμή, το κύριο μέλημα όλων μας είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου από τον κίνδυνο της πανδημίας. Όμως οφείλουμε παράλληλα, να ετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα. Ήδη προωθούμε μέτρα στήριξης της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας, με απαλλαγές τελών, παρατάσεις προθεσμιών, κ.α.

Και επειδή, παρά τη ζοφερή πραγματικότητα, πρέπει να αγωνιζόμαστε και για το αύριο που θα έρθει, συνεχίζουμε το έργο που ξεκινήσαμε για την τουριστική ανάπτυξη του Νησιού μας.

Σήμερα η Τουριστική Επιτροπή Σπετσών πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη για την προετοιμασία μας για την επόμενη μέρα και την υλοποίηση του Marketing Plan του νησιού».

Φώτο: Wikipedia (vaggelis vlahos)