ΡεπορτάζΑρχείο

Πως έδρασαν οι βουλευτές του Πειραιά για να μην πάνε στο Κρανίδι οι γιατροί από τις Σπέτσες

Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση του Δήμου Σπετσών ώστε να εξασφαλιστεί το νησί από πιθανά εισερχόμενα κρούσματα κορωνοϊού, μόλις ξέσπασε η υγειονομική κρίση στην Ερμιονίδα

Ο δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης δεν έχασε χρόνο και πριν ακόμα γιγαντωθεί το πρόβλημα στον γειτονικό Δήμο με τα 150 κρούσματα στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», από την Δευτέρα του Πάσχα (20/4), έκανε κατεπείγουσα έκκληση προς όλους τους αρμοδίους, ζητώντας εξαίρεση των γιατρών του ΠΙ Σπετσών από εφημερίες στο Κρανίδι.

Δείτε το σχετικό έγγραφο: 

 

Την ίδια μέρα στάλθηκε το εξαιρετικά επείγον έγγραφο των γιατρών του Κ.Υ. Κρανιδίου με το οποία έθεταν υπόψη το θέμα της άρνησης εκτέλεσης εφημεριών από τους γιατρούς των Σπετσών στο Κρανίδι. Για το θέμα έκανε αναφορά στη βουλή ο Γιάννης Ανδριανός, τρεις μέρες μετά, ζητώντας από τον Βασίλη Κικίλια να βρει λύση. 

Όμως τον είχαν προλάβει δύο συνάδελφοί του βουλευτές από την εκλογική περιφέρεια του Πειραιά, οι οποίοι αξίωσαν από το υπουργείο Υγείας να εξαιρέσει τους γιατρούς των Σπετσών από το εφημεριακό πρόγραμμα του Κ.Υ. Κρανιδίου και το πέτυχαν, καθώς επιβλήθηκε σχετική εξαίρεση, με αποτέλεσμα να την… πληρώσουν δύο σύναδελφοί τους γιατροί από το Κ.Υ. Λυγουριού οι οποίοι μετακινήθηκαν για 15 μέρες στο Κρανίδι ξεγυμνώνοντας την ήδη προβληματική υγειονομική περίθαλψη του Δήμου Επιδαύρου. Καθυστερημένη ήταν και η παρέμβαση του Ανδρέα Πουλά που έθεσε το θέμα στον υφυπουργό υγείας κ. Κοντοζαμάνη, και αυτός τρεις μέρες μετά.

Χθες ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος με επιστολή του έθεσε το θέμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ελπίζοντας σε πρωθυπουργική παρέμβαση.