ΡεπορτάζΑρχείο

Πως οι γιατροί των Σπετσών πέτυχαν εξαίρεση, αφήνοντας αβοήθητο το δοκιμαζόμενο Κρανίδι

Την αντίδραση των γιατρών του Κ.Υ. Κρανιδίου προκάλεσε η άρνηση των γιατρών των Σπετσών να εξυπηρετήσουν τους συναδέλφους τους εκτελώντας κάποιες εφημερίες στο δοκιμαζόμενο αυτή την περίοδο Κέντρο Υγείας, που καλύπτει την περιοχή της Ερμιονίδας.

Για το θέμα έχει αποσταλεί εξαιρετικά επείγον έγγραφο με το οποίοι οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη μη συνδρομή των ιατρών του Περιφερειακού Ιατρείου Σπετσών στην κάλυψη των έκτακτων αναγκών της περιοχής. Σήμερα μάλιστα ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε αναφορά στον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια αναφορικά με το θέμα αυτό, ζητώντας του να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Απ’ ότι φαίνεται όμως το θέμα είχε πάρει πολιτικές διαστάσεις πριν από την παρέμβαση Ανδριανού, καθώς μετά από παρέμβαση δύο βουλευτών Α’ Πειραιά & Νήσων της Νέας Δημοκρατίας, το υπουργείο υγείας συμφώνησε στο να εξαιρέσει όλους τους γιατρούς του ΠΙ Σπετσών από το εφημεριακό πρόγραμμα του Κ.Υ. Κρανιδίου όπου εφημεριακά ανήκουν.

Ο anagnostis.org αποκαλύπτει έγγραφο του Κέντρου Υγείας Λυγουριού, με χθεσινή ημερομηνία, προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ με βάση το οποίο προκύπτει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για ιατρική κάλυψη προς το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, άσχετα αν αυτό τελικά έγινε. Παράλληλα γίνεται ειδική αναφορά για την εξαίρεση που έχουν πετύχει οι γιατροί των Σπετσών από τις εφημερίες του Κρανιδίου. 

 

Να σημειωθεί πως στην περιοχή της Ερμιονίδας και συγκεκριμένα στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Πορτοχέλι, εντοπίστηκαν 150 θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Γι’ αυτό τον λόγο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Α’ Πειραιά & Νήσων, Γιάννης Μελάς και Παναγιώτα Δούνια, κατέθεσαν αίτημα, προς το Υπουργείο Υγείας, για να διακοπούν οι εφημερίες που πραγματοποιούν στο Κέντρο Υγείας του Κρανιδίου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Πολυδύναμου Ιατρείου Σπετσών.

Με αυτό το τρόπο, όπως επισημαίνουν, θα περιοριστεί η διασπορά του ιού στο νησί των Σπετσών όπου δεν υπάρχει κανένα κρούσμα, ενώ θα διασφαλιστεί και η δημόσια υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πήραν τους γιατρούς από το Λυγουριό και τους πήγαν στο Κρανίδι

Το αίτημα τους έγινε δεκτό από το Υπουργείο Υγείας και γι’ αυτό σταμάτησαν οι εφημερίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Πολυδύναμου Ιατρείου Σπετσών, στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Ο δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης τόνισε ότι προέβη σ’ αυτή την ενέργεια, κινητοποιώντας τους βουλευτές, για το καλό του νησιού και για να μην υπάρξει το ενδεχόμενο να μεταδοθεί ο ιός στο νησί του.

Δείτε παρακάτω τις σχετικές αναρτήσεις των δύο βουλευτών: