ΡεπορτάζΑρχείο

Βγήκαν για να γιορτάσουν την σταδιακή άρση των μέτρων οι Ναυπλιώτες

Αρκετοί ήταν αυτοί που ξεχύθηκαν στο παραλιακό μέτωπο του Ναυπλίου μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου περιέγραψε συνοπτικά το πως θα γίνει η αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω κορωνοϊού.

Το lockdown θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Μαϊου, όπου και θα καταργηθούν σε πρώτη φάση τα SMS, ενώ παράλληλα θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα και τα κομμωτήρια.

 

Τα εστιατόρια και οι καφετέριες θα αργήσουν να ανοίξουν καθώς αυτό θα γίνει την 1η Ιουνίου. Το ίδιο θα συμβεί και με τις μετακινήσεις από Περιφέρεια σε Περιφέρεια οι οποίες θα επιτραπούν μετά τις 18 Μαϊου. Τα σχολεία ανοίγουν στις 11 Μαϊου μόνο για τους μαθητές της 3ης Λυκείου, ενώ σταδιακά θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες τάξεις, με αστερίσκο για τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς τα οποία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι και την 1η Ιουνίου, όπου και ενδέχεται να ξανανοίξουν.

Οι Ναυπλιώτες για να γιορτάσουν την σταδιακή άρση των μέτρων βγήκαν για μια απογευματινή βόλτα στην πόλη, και έτσι η κίνηση στο παραλιακό μέτωπο ήταν λίγο αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, αλλά χωρίς εικόνες μεγάλου συνωστισμού.