ΕλλάδαΑρχείο

Τσιόδρας: Γιατί λέμε ναι τώρα στην μάσκα – Σημαντικό να επιστρέψουν τα παιδιά στην κανονικότητα

Τα 2.576 έφθασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει 10 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Καταγράφηκε επίσης ένας νέος θάνατος και οι νεκροί πλέον στο σύνολο είναι 139.

41 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Ο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ανέφερε πως εμείς γλιτώσαμε από το κακό όχι χωρίς τραυματισμούς και όχι χωρίς απώλειες. Μίλησε για ψύχραιμη αλλά εξαιρετικά δύσκολο να υιοθετηθεί στάση.

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας και την χρήση μάσκας ανέφερε:

«Ίσως να φαίνεται παράλογο ότι τώρα τοποθετηθήκαμε έτσι και πριν από λίγο καιρό αλλιώς. Τότε ήμασταν σε ένα απαγορευτικό. Και το απαγορευτικό ήταν τότε αρκετό. Τώρα, όμως οι συνθήκες είναι άλλες. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μέτρο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και οι οργανισμοί στηρίζουν την στρατηγική μας. Σε τέτοια θέματα είναι δύσκολο να υπάρχει ομοφωνία. Τώρα που θα υπάρχει συγχρωτισμός θα είναι ο χορός της αβεβαιότητας με την πρακτική λογική».

Τόνισε ακόμα ότι δεν μιλάμε για ιατρική μάσκα αλλά για μια απλή μάσκα που θα μπορεί να κατασκευαστεί και στο σπίτι με απλά υλικά. Είπε επίσης ότι έχει σημασία πως θα την πιάνουμε και όχι από μπροστά.

Υπογράμμισε ωστόσο πως τα μέτρα φυσικής απόστασης και υγιεινής των χεριών είναι τα πιο βασικά και αυτά μας έβγαλαν από αυτή την κατάσταση.

Τέλος επισήμανε ότι τα παιδιά συνήθως μολύνονται στο οικογενειακό περιβάλλον και είναι ασυνήθιστη η μετάδοση κορωνοϊού από ενήλικα σε παιδί, ενώ είναι πολύ σημαντική η επιστροφή των παιδιών στην κανονικότητα.