ΠολιτικήΑρχείο

Το μήνυμα του Ανδρέα Πουλά για την Πρωτομαγιά

Ο βουλευτής Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή την φετινή Πρωτομαγιά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα τιμούμε όλους όσους αγωνίστηκαν δίνοντας ακόμη και τη ζωή τους για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα μας αντιμέτωπη με μία  σοβαρή υγειονομική κρίση και μπροστά στην προοπτικη μίας ισχυρής οικονομικής ύφεσης.

Κύριο μέλημά μας θα πρέπει να είναι να δώσουμε ξανά τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους και τις παραγωγικές δυνάμεις για τη στήριξη της εργασίας, προκειμένου να ξεπεράσουμε τον σκόπελο και να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης. Αν διδαχθήκαμε κάτι από την απρόσμενη εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας, πέρα από την αδιαμφισβήτη αξία του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας, είναι η συμβολή των εργαζομένων στην διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης σε συνθήκες έκτακτης αναγκης.

Εκτός από την καθολική πρόσβαση στην εργασία, αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων των πολιτών είναι και η διασφάλιση αξιοπρεπους αμοιβής και ανθρωπίνων συνθηκών εργασιας. Διαχρονικά ο κοσμος της εργασίας διεκδικεί το μερίδιο συμμετοχής του στην ανάκαμψη της οικονομίας, στον παραγομένο πλουτο και  συνολικά σε καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το Κίνημα Αλλαγής ήταν και είναι ο παραδοσιακός πολιτικός εκφραστής και σύμμαχος όλων των εργαζομένων».