ΟικονομίαΑρχείο

Διαμαρτυρία με άδειες καρέκλες στην πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου

Συμβολική διαμαρτυρία με άδειες καρέκλες θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 06/05/2020 στις 20:00 ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα με έναν πρωτότυπο τρόπο, ως μέρος της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας των ανθρώπων της εστίασης κ του τουρισμού EMPTY CHAIRS -ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ. 

Στο Ναύπλιο η πρωτότυπη διαμαρτυρία θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος.

 

Περισσότεροι από 30 σύλλογοι εστίασης από όλη την Ελλάδα, καλούν όλους τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και τον τουρισμό να ζητήσουν το αυτονόητο: Λύσεις για την επιβίωση του κλάδου.

O Σύλλογος εστίασης Ναυπλίου έχει τονίσει επανειλημμένως ότι η εστίαση βρίσκεται στο έλεος της οικονομικής κρίσης. Υποστηρίζει ότι αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα υγειονομικά μέτρα ….υπολειτουργίας των επιχειρήσεων τους ,συνεχίζει να μένει αμέτοχη και να αδιαφορεί προκλητικά για τον κλάδο της εστίασης.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως  «Κανένα μέτρο στήριξης του κλάδου παρά μόνο παρότρυνση για νέα δάνεια και απαντήσεις που κοστολογούν τα αιτήματα για την επιβίωση των επιχειρήσεων μας.
Κύριοι εμείς και πλάτη βάλαμε και αλληλεγγύη δείξαμε και ατομική αλλά και συλλογική ευθύνη επιδείξαμε. Εισπράττουμε άρνηση, αδιαφορία και την οργή των συναδέλφων του κλάδου καθώς και την αγωνία των εργαζομένων μας.

Η δημόσια υγεία θα προστατευτεί με όλα τα μέσα, το ίδιο όμως θα κάνουμε και για την επιβίωση του κλάδου. Η εστίαση δεν επαιτεί, απαιτεί την στήριξη δίκαια και ισότιμα με όλη την ελληνική οικονομία, σταματήστε να ρισκάρετε τις ζωές μας», καταλήγει.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες 35 σύλλογοι του κλάδου της Εστίασης από όλη την Ελλάδα ζήτησαν τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό, ώστε να καθοριστούν μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις τους. 

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση αξιολογεί το αίτημα των επαγγελματιών της εστίασης για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα 4/5/2020 θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους φορείς.