ΚοινωνίαΑρχείο

Ανησυχία για την άρση καραντίνας στην Ερμιονίδα

Την ανησυχία του για την άρση των περιοριστικών μέτρων στην δομή φιλοξενίας εκφράζει ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος. Σε επιστολή του προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ο δήμαρχος προτείνει να παραμείνει η δομή φιλοξενίας αποκλεισμένη για την αποφυγή διασποράς του ιού στην τοπική κοινωνία. 

Παράλληλα ο κ. Γεωργόπουλος προτείνει να τηρηθεί το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα κια να αρθούν τα μέτρα για τον υπόλοιπο δήμο σήμερα 4 Μαΐου μετά τις 8:00 το βράδυ. 

Αναλυτικά η επιστολή Γεωργόπουλου :

«Από σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, έχει ξεκινήσει σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.

Για το Δήμο Ερμιονίδας τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στις 21 Απριλίου 2020, λήγουν σήμερα στις 20:00.

Δεδομένου ότι στην περιοχή μας από την 20η Απριλίου δεν έχουμε κανένα νέο κρούσμα ενώ παράλληλα έχει γίνει ένας πολύ μεγάλος αριθμός τεστ στους κατοίκους, τα οποία ήταν όλα αρνητικά μέχρι σήμερα, προτείνουμε την άρση των επιπλέον περιοριστικών μέτρων στο Δήμο Ερμιονίδας, έτσι ώστε να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα της υπόλοιπης Ελλάδας. 

Σε σχέση με τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες στο ξενοδοχείο Γαλαξίας, προτείνουμε η δομή φιλοξενίας να παραμείνει αποκλεισμένη και στεγανοποιημένη, να γίνουν άμεσα νέα τεστ στο σύνολο των φιλοξενουμένων και στη συνέχεια να καθορισθούν τα επόμενα στάδια του χρονοδιαγράμματος της καραντίνας με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας».