ΚοινωνίαΑρχείο

Να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα

Αν και οι περισσότεροι όταν μιλούν για υγροβιότοπο αναφέρονται στην παραλιακή ζώνη, ενώ ο σημαντικότερος υγροβιότοπος του νομού στην περιοχή , μεταξύ Ν. Κίου- Κεφαλαρίου – Μύλων αναφέρεται περιφρονητικά ως βάλτος.

Αυτός ο βάλτος σύμφωνα με την Μελέτη Κυρτάτου, που έγινε για λογαριασμό της τότε Νομαρχίας Αργολίδας, ρυθμίζει το μικροκλίμα της περιοχής και η καταστροφή του θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της θερμοκρασία τους κάμπου κατά 8 βαθμούς, πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο δεν θα μπορούσε να αντέξει άνθρωπος, αλλά θα ξεραίνονταν ακόμα και οι ελιές. Στην καρδιά αυτού του θαυμάσιου υγροβιότοπου περνά ο Ερασίνος, στον οποίο θέλουν να κατασκευάσουν «αντιπλημμυρικά έργα».

Ο Ερασίνος δεν πλημμυρίζει ποτέ και όταν έχει νερό είναι ένα από τα πιο ήσυχα ποταμάκια της χώρας μας.

Φιλοι υγροτόπου Ναυπλίου- Ν. Κίου

Οι φίλοι του υγροβιότοπου Ναυπλίου Ν. Κίου σας καλούν την Κυριακή 10-5-2020 στις 10.30 για ένα περίπατο στις όχθες του Ερασίνου. Τόπος συνάντησης το περίπτερο στην παραλία της Ν Κίου. Θα τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Για την ξενάγηση θα υπάρχει ασύρματο σύστημα για να τηρούνται οι αποστάσεις. Η γνωριμία με το Ερασίνο θα γίνει από εκπρόσωπο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κ.Π.Ε. της Ν. Κίου.