ΚοινωνίαΑρχείο

Παίρνουν δείγματα από τον «Γαλαξία» για να δουν που καταλήγουν τα λύματα

Ελεγχοι από το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) προγραμματίζονται στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στο Πορτοχέλι, που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας μεταναστών, μετά από σχετική εντολή που δόθηκε από την Π.Ε. Αργολίδας.

Η ενέργεια αυτή προγραμματίστηκε καθώς περιήλθε στην Π.Ε. Αργολίδας επιστολή, υπό τύπο καταγγελίας, του Συλλόγου Φίλων Πορτοχελίου -σε συνέχεια δημοσιεύματος -, όπου αναφέρεται “η πιθανότητα δημιουργίας εστίας μόλυνσης εξ αιτίας της υγειονομικής διαχείρισης των αποβλήτων της δομής φιλοξενίας μεταναστών στο ξενοδοχείο ‘Γαλαξίας’ στο Κρανίδι”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, επιλήφθηκε και δόθηκε εντολή στα μέλη του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ), ως αρμόδιο όργανο, να διενεργήσει άμεσα περιβαλλοντική επιθεώρηση στο ξενοδοχείο ‘Γαλαξίας’ στο Πορτοχέλι, προκειμένου να ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα, λαμβάνοντας -μεταξύ άλλων- δείγματα από τον βιολογικό καθαρισμό, δείγματα από τον θαλάσσιο χώρο μπροστά από την δομή φιλοξενίας. Επιπρόσθετα, ζητήθηκε από το ΚΕΠΠΕ να εξετασθούν οι περιβαλλοντικοί όροι και οι αδειοδοτήσεις της ξενοδοχειακής μονάδας.

Παράλληλα, με το με αρ. πρωτ. 526/6-5-2020 έγγραφο του Γραφείου αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ, ζητήθηκε η χορήγηση σχετικής άδειας ώστε να δύναται να εισέλθει το κλιμάκιο ελέγχου στη δομή φιλοξενίας και στον περιβάλλοντα χώρο.

Κατά την επιθεώρηση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται για τη διενέργεια του ελέγχου εν όψει της πανδημίας του κορωνοϊού και της κατάστασης που επικρατεί στην προς έλεγχο εγκατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Που καταλήγουν τα λύματα των μολυσμένων με κορωνοϊό μεταναστών του «Γαλαξία»;