ΚοινωνίαΑρχείο

Καθαρίστε τα οικόπεδά σας, λέει ο δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Καμπανάκι χτυπάει ο δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης προς τους ιδιοκτήτες προκειμένου να καθαρίσουν άμεσα τα οικόπεδά τους, ενόψει αντιπυρικής περιόδου. Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά: «Βρισκόμαστε στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου και όπως κάθε χρόνο τίθενται σε εφαρμογή οι σχετικές προβλέψεις του νόμου.

Συγκεκριμένα», συνεχίζει «οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκο­νται εντός της πόλης, κοινοτήτων και οικισμών, και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υπο­χρεούνται να προχωρήσουν στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων εύφλεκτων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου που έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου.
Στους παραπάνω χώρους απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων και άλλων υλών.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ισχύουν και θα εφαρμόζονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις του άρθρου 94 παρ. 1 περ. 26 εδαφ. β’ του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» και οι παραβάτες να τιμωρηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Παράλληλα, η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού οικοπέδων συνεπάγεται και τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού», καταλήγει η ανακοίνωση.