ΚοινωνίαΑρχείο

Φρένο στις μετακινήσεις λόγω κορωνοϊού

Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει μεγάλο πλήγμα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αργολίδας με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΚΤΕΛ. Παρά το γεγονός ότι η εταιρία λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης και με το παραπάνω, το επιβατικό κοινό φοβάται να ταξιδέψει λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πτώση στην επιβατική κίνηση σε σχέση με αυτή προ κορωνοϊού, αγγίζει μεγάλα ποσοστά. Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια με ελάχιστους επιβάτες, κάτι που ανάγκασε την εταιρία να προχωρήσει σε μείωση της συχνότητας τους από και προς Αθήνα, ενώ εξετάζεται περαιτέρω συρρίκνωση των δρομολογίων, ανάλογα και με την ανταπόκριση του κόσμου.

Από την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 από το Ναύπλιο και το Άργος προς Ισθμό – Αθήνα και από Αθήνα – Ισθμό προς Άργος και Ναύπλιο θα εκτελούνται λιγότερα δρομολόγια από αυτά που έχουν ανακοινωθεί στο καθημερινό πρόγραμμα δρομολογίων σε αυτή την ιστοσελίδα και στα φυλλάδια δρομολογίων.

Μειώνεται ο αριθμός των δρομολογίων λόγω της μειωμένης επιβατικής κίνησης. Ωστόσο υπάρχουν δρομολόγια και διαθέσιμες θέσεις. Σε κάθε περίπτωση εάν χρειαστεί θα πραγματοποιηθούν επιπλέον δρομολόγια.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Αργολίδας:

“Από την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 από το Ναύπλιο και το Άργος προς Ισθμό – Αθήνα και από Αθήνα – Ισθμό προς Άργος και Ναύπλιο θα εκτελούνται λιγότερα δρομολόγια από αυτά που έχουν ανακοινωθεί στο καθημερινό πρόγραμμα δρομολογίων σε αυτή την ιστοσελίδα και στα φυλλάδια δρομολογίων.

Μειώνεται ο αριθμός των δρομολογίων λόγω της μειωμένης επιβατικής κίνησης. Ωστόσο υπάρχουν δρομολόγια και διαθέσιμες θέσεις. Σε κάθε περίπτωση εάν χρειαστεί θα πραγματοποιηθούν επιπλέον δρομολόγια.

Σας ενημερώνουμε ότι το προσωπικό της ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ απολυμαίνει συνεχώς τα λεωφορεία και τους χώρους αναμονής των επιβατών”.

Η ζημιά όπως είναι φυσιολογικό είναι μεγάλη σε όλα τα ΚΤΕΛ της χώρας, όμως δεν μπορεί να σταματήσει τελείως το μεταφορικό έργο, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που μετακινούνται για να πάνε στις δουλειές τους ή για άλλους σημαντικούς λόγους.

Από την άλλη τίθεται και θέμα ασφάλειας του ίδιου του προσωπικού των ΚΤΕΛ. Γι’ αυτό τον λόγο αλλά και για την διασφάλιση της υγείας των επιβατών, οι οδηγοί έχουν προμηθευτεί απολυμαντικά σε κάθε όχημα, τα οποία χρησιμοποιούνται πριν και μετά από κάθε δρομολόγιο.

Πέραν αυτού πρόσφατα έγιναν εκτενείς απολυμάνσεις από ειδικό συνεργείο, σε όλα τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αργολίδας, που θα επαναληφθούν μετά από κάποιες μέρες. Ανάλογες απολυμάνσεις γίνονται και στις εγκαταστάσεις.