ΡεπορτάζΑρχείο

Lockdown: Μαζική επιδρομή Αθηναίων στο Ναύπλιο για μόνιμη εγκατάσταση κατά την καραντίνα

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, στο Ναύπλιο και ιδιαίτερα στην είσοδο της πόλης από την οδό Άργους. Ουρές από οχήματα σχηματίστηκαν στην Επαρχιακή Οδό Άργους – Ναυπλίου, ιδιαίτερα στο ρεύμα από Αθήνα προς Ναύπλιο, όχι μόνο τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, στα οποία χθες και σήμερα έγινε μία τελευταία έφοδος από τους καταναλωτές, αλλά όλη την ημέρα μέχρι και τις βραδινές ώρες. Αρκετά από τα αυτοκίνητα έφεραν Αθηναϊκές πινακίδες.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα και αυτή την ώρα η μαζική έξοδος των Αθηναίων στα χωριά τους, με δεκάδες χιλιάδες να είναι αυτοί που έχουν κινήσει για την Πελοπόννησο, με κάθε μέσο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 17.00 περισσότερα από 44.000 οχήματα πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας και από τα διόδια Αφιδνών. Περίπου 22.000 από τα διόδια της Ελευσίνας και περίπου 22.000 από τα διόδια Αφιδνών.

Κίνηση οδός Άργους Ναύπλιο

 

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι μέχρι τις 15.00 είχαν φύγει από την πρωτεύουσα 32.000 οχήματα και δύο ώρες μετά το νούμερο έφτασε τις 44.000. Δηλαδή μέσα σε δύο ώρες εξήλθαν από την πόλη περίπου 12.000 οχήματα. Την ίδια ημέρα πριν από μία εβδομάδα είχαν εξέλθει από την πρωτεύουσα 35.000 οχήματα.

Είναι σαφές πλέον πως λίγες ώρες πριν το lockdown, το οποίο τίθεται σε ισχύ αύριο Σάββατο στις 6.00 το πρωί, μεγάλος αριθμός Αθηναίων ή επαρχιωτών που μένουν στην Αθήνα, σπεύδει άρον άρον να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα, κάνοντας μαζική επιδρομή για να περάσουν την καραντίνα στην επαρχία, είτε στις εξοχικές τους κατοικίες είτε στα πατρικά τους σπίτια.

Ψώνια στο Ναύπλιο πριν την καραντίνα

 

Μέσα σε ένα 24ωρο, από τις 6 το πρωί της 5ης Νοεμβρίου μέχρι τις 6 το πρωί της 6ης Νοεμβρίου (σήμερα Παρασκευή) από τα διόδια Ελευσίνας (ΝΕΟΑΚ) εξήλθαν 23.101 οχήματα και από τα διόδια Αφιδνών (ΝΕΟΑΛ) 24.630 οχήματα, σύνολο δηλαδή 47.731 οχήματα.

Σήμερα Παρασκευή από τις 6.00 το πρωί μέχρι τις 9.00 το πρωί από τη Νέα Εθνικό Οδό Αθηνών Κορίνθου (ΝΕΟΑΚ-διόδια Ελευσίνας) εξήλθαν 5.388 οχήματα και από τη Νέα Εθνικό Οδό Αθηνών-Λαμίας (ΝΕΟΑΛ-διόδια Αφιδνών) εξήλθαν 7.160 οχήματα. Σύνολο δηλαδή έφυγαν από την πόλη 12.548 οχήματα.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, τα νούμερα και στις δύο περιπτώσεις ήταν κατά πολύ μικρότερα.