ΕργασίαΑρχείο

Τρεις υδρονομείς προσλαμβάνουν στο Λεωνίδιο

Στην πρόσληψη με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου τριών (3) ατόμων για την κάλυψη εποχιακών αναγκών άρδευσης (ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ) προχωράει σύμφωνα με σχετική προκήρυξη,  ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας για την Δημοτική Κοινότητα Λεωνιδίου.
Συγκεκριμένα τα τρία άτομα θα καλύψουν τις περιοχές: ΜΑΡΣΑΛ / ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ / ΠΕΛΙΑ, ΓΟΥΛΕΛΟΥ / ΠΛΑΤΑΝΙΕΣ / ΣΑΛΙΑΣ, ΕΛΩΝΗΣ / ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ.

Τα καθήκοντα των υδρονομέων
α. Η επιτήρηση της κανονικής ροής των αρδευτικών υδάτων και η διανομή αυτών κατά τον ισχύοντα κανονισμό αρδεύσεως ή αν δεν υπάρχει κανονισμός κατά κρατούντα και την καθιερωμένη σειρά αρδεύσεως.
β. Η επιμέλεια της καλής συλλογής και διοχετεύσεως των αρδευτικών υδάτων και η επιτήρηση της ροής αυτών στους αρδευτικούς αύλακας μέχρι της εις έκαστο αρδευόμενο κτήμα , εκχύσεως τους.
γ. Η φύλαξη και η προστασία των πάσης φύσεως αρδευτικών έργων και η επιμέλεια της καλής συντήρησης τους
δ. Ο έλεγχος της εφαρμογής των υπό των αρμοδίων ή συμβουλίων ή επιτροπών εκδιδομένων διατάξεων, που αφορούν τη διανομή των αρδευτικών υδάτων ή την εκτέλεση ή συντήρηση αρδευτικών έργων ή την καθαριότητα και υγιεινή των υδάτων.
ε. Η Βεβαίωση και καταγγελία των περί των άνω αντικείμενα αδικημάτων
στ. Η άμεσος γνωστοποίηση εις τον αρμόδιο παντός αγροτικού αδικήματος που υπέπεσε στην αντίληψη τους.
ζ. Η φύλαξις των παρά τας όχθας των αυλάκων ή εις μικρόν από τούτων απόσταση κειμένων αγροτικών κτημάτων δι ́ά κ ́κέκτηναι αρμοδιότητας και υπέχουν ευθύνες ως και οι αγροφύλακες. Η αμοιβή των υδρονομικών οργάνων γίνεται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Ν. 4354/2015 όπως ισχύει.

Πληροφορίες παρέχονται στο Δημαρχείο Δήμου Νότιας Κυνουρίας που εδρεύει στο Λεωνίδιο και στo τηλέφωνo 2757360223.