ΑθλητισμόςΑρχείο

Γιατί άνοιξε και έκλεισε το γήπεδο στο Ναύπλιο

Έκλεισε από σήμερα το ΔΑΚ Ναυπλίου και θα ανοίξει και πάλι τη Δευτέρα 18 Μαϊου. Ο στίβος άνοιξε χθες και ήδη πήγαν μαθητές για προετοιμασία εν όψει Πανελλαδικών (όσοι έχουν να δώσουν αθλήματα), οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν μείνει πίσω στις προπονήσεις τους, λόγω της καραντίνας.

Ο λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση και έκλεισε πάλι το γήπεδο είναι ότι τελικά δεν υπήρχε έγγραφο από το αρμόδιο υπουργείο που να επιτρέπει την προετοιμασία μαθητών για τις Πανελλήνιες, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Αυτή την στιγμή η μόνη που έχει πάρει πάσο για να προπονείται σε όλη την Αργολίδα είναι η Ελπίδα Καρκαλάτου του ΣΔΥ Αργολίδας, η οποία γυμνάζεται στο ΔΑΚ Άργους με τον προπονητή της Γιώργο Καραπάνο.

Στο Ναύπλιο δεν υπάρχει αθλητής της προολυμπιακής ομάδας που να κάνει πρωταθλητισμό και έτσι οι προπονήσεις για τους μαθητές θα ξεκινήσουν τελικά στις 18 Μαϊου και όχι από χθες όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Να σημειωθεί πως η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη είχε σύσκεψη στα τέλη Απριλίου με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και με την υγειονομική επιτροπή του υπουργείου προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες επαναλειτουργίας των αθλητικών χώρων.

Έπειτα στις 5 Μαϊου ανακοινώθηκε από τον ΔΟΠΠΑΤ με ποιά κριτήρια και για ποιούς θα επιτραπεί η είσοδος στους στίβους. Τελικά όμως η αγωνία των μαθητών που στοχεύουν να περάσουν σε στρατιωτικές σχολές και ΤΕΦΑΑ, θα πάρει παράταση μαζί με το άνοιγμα του σταδίου.