ΚόσμοςΑρχείο

Πειραματικά εμβόλια για τον κορωνοϊό δοκιμάζονται στην Κίνα

Πέντε πειραματικά εμβόλια για την Covid-19 έχουν ήδη δοκιμαστεί σε ανθρώπους στην Κίνα και «υπάρχει καλή πρόοδος» καθώς έχουν χορηγηθεί σε 2.500 εθελοντές, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Ζενγκ Γισίν.

Αγωνιώντας να προστατεύσει τους Κινέζους αλλά και να αποστομώσει τους επικριτές της στη Δύση για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία, η κινεζική κυβέρνηση ενθαρρύνει δημόσια ινστιτούτα και ιδιωτικές εταιρείες να επιταχύνουν τις έρευνές τους.

«Στο σύνολό τους, η πρόοδος είναι καλή» χάρη στη συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών υγείας, νοσοκομείων και ερευνητικών ινστιτούτων, είπε ο Ζενγκ Γισίν. «Συνολικά εμβολιάστηκαν 2.575 εθελοντές στο πλαίσιο διαφόρων προγραμμάτων» και «δεν αναφέρθηκε καμία σημαντική παρενέργεια», υπογράμμισε ο υφυπουργός, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Πεκίνο.

Ο Ζενγκ δεν προσδιόρισε πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει η εμπορική χρήση ενός πιθανού εμβολίου, σημειώνοντας μόνο ότι η «φάση 2» όλων των κλινικών δοκιμών που είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο.