ΚοινωνίαΑρχείο

Που θα χτυπήσει 40άρι σήμερα

Διατηρούνται οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας και σήμερα Κυριακή 17/05. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 39-41 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη. 

Από το χάρτη που ακολουθεί και παρουσιάζει την απόκλιση της θερμοκρασίας από τη μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 σε ύψος 1500 μέτρων πάνω από το έδαφος, γίνεται εμφανές ότι οι εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες που προκάλεσαν το κύμα ζέστης των τελευταίων ημερών θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα και την Κυριακή 17/05. 

καυσωνας

Σταδιακή αποχώρηση τους προς ανατολικά και βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη 19/05 και κυρίως την Τετάρτη 20/05.

Βουτήξτε να σωθούμε!

Ιδανικές για κολύμβηση θα είναι οι συνθήκες στις περισσότερες παραλίες της χώρας αφού οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι. Σύμφωνα με τον «Χάρτης Παραλιών» του meteo.gr μόνο οι νότιες παραλίες της Λακωνίας θα έχουν κυματισμό. 

παραλίες

Δεδομένου μάλιστα ότι οι περισσότερες παραλίες έχουν ανοίξει από χθες και υποδέχονται τους λουόμενους, είναι μια οπωσδήποτε αναγκαία για όλους ανάσα δροσιάς.