ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Προσωρινό δίκτυο άρδευσης στα Φίχτια μέχρι να ολοκληρωθεί ο ανάβαλος

Τα προβλήματα άρδευσης που υφίστανται στα Φίχτια συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με κατοίκους της εν λόγω περιοχής, την οποία επισκέφθηκε το πρωί σήμερα Τρίτη 19 Μαΐου.

«Υπάρχει πράγματι σοβαρό πρόβλημα με την άρδευση της περιοχής και δόθηκε μια λύση, στην οποία θα συμβάλλουν από κοινού ο τοπικός ΤΟΕΒ και οι κάτοικοι της περιοχής» δήλωσε ο Π. Νίκας, τονίζοντας ωστόσο ότι «η μόνιμη λύση είναι να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα άρδευσης από τον Ανάβαλο».

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα απασχολεί γενικότερα την Αργολίδα, η οποία -όπως είπε- είναι η περιοχή με το μικρότερο ύψος βροχής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΑΚΣΥΝΑ: Να ολοκληρωθεί τώρα ο ανάβαλος

Με αφορμή την παραπάνω συνάντηση ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Αργολίδας (ΑΚ.ΣΥ.Ν.Α.) έκανε το παρακάτω σχόλιο:

«Εδώ και δεκαετίες Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες και βουλευτές, δεν έχει υπάρχει ούτε ένας που να μην έταξε τη λύση του προβλήματος της άρδευσης στον ευρύτερο πρώην δήμο Μυκηνών. Μάλιστα κάποιοι δήλωναν, ότι θα παραιτηθούν αν δεν φτάσει το νερό του Ανάβαλου στην περιοχή!

Κούφια λόγια, χωρίς κανένα αντίκρισμα και από τον κ. Νίκα που υποσχέθηκε προσωρινό δίκτυο άρδευσης, τη στιγμή που για άλλη μια χρονιά η παραγωγή καταστρέφεται, το κόστος του ποτίσματος από γεωτρήσεις μεγάλου βάθους είναι πολύ υψηλό και οι τιμές των προϊόντων κατρακυλούν συνεχώς.

Καμία ουσιαστική λύση δεν δίνεται στο επί χρόνια τεράστιο ζήτημα του νερού. Το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας δεν λύνεται με μπαλώματα.

Τώρα απαιτείται οργάνωση, αγωνιστική διεκδίκηση, μαχητική, μαζική, για να φτάσει επιτέλους νερό φθηνό, ποιοτικό, σε επαρκή ποσότητα για τις ανάγκες που υπάρχουν.

Απαιτούμε:

Να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί τώρα το έργο του Ανάβαλου για την άρδευση της περιοχής».