ΚοινωνίαΑρχείο

Ποιές παραλίες της Αργολίδας βραβεύτηκαν φέτος με Γαλάζια Σημαία

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρίνων και τουριστικών σκαφών.

Η Αργολίδα παραμένει προτελευταία σε όλη την Πελοπόννησο με μόλις 5 Γαλάζιες Σημαίες, εκ των οποίων οι 4 στον ίδιο Δήμο (Δήμος Ναυπλιέων).

Οι παραλίες της Αργολίδας που βραβεύτηκαν και φέτος με Γαλάζια Σημαία είναι στον Δήμο Ναυπλιέων οι Καραθώνα, Κονδύλι, Πλάκα Δρεπάνου, Ψιλή Άμμος Τολού. Στον Δήμο Ερμιονίδας το AKS Hinitsa Bay στο Πορτοχέλι. 

Οι Γαλάζιες Σημαίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου:

  • Π.Ε. Κορινθίας – 8
  • Π.Ε. Λακωνίας – 8
  • Π.Ε. Μεσσηνίας – 6   
  • Π.Ε. Αργολίδας – 5
  • Π.Ε. Αρκαδίας – 4

 

Να σημειωθεί πως η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες με 497 βραβευμένες ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη.

Φέτος, στο σύνολο των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13% των συνολικών βραβευμένων ακτών.

Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 94 σημαίες.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος συνολικά 3.895 ακτές691 μαρίνες και 82 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία υλοποίησης του Προγράμματος στη χώρα μας, γαλάζιες σημαίες θα κυματίσουν και φέτος στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουόμενους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας.