ΠολιτισμόςΑρχείο

Όταν την τέχνη την τρώνε τα… αγριόχορτα!

Μέσα σε ένα δάσος από χόρτα έχει κρυφτεί το θεατράκι της Ακροναπλίας το οποίο έχει τεθεί ουσιαστικά σε αχρησία αφού υπό αυτές τις συνθήκες και χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό (ηχητικά, προβολείς κλπ.), δεν μπορεί έτσι κι’ αλλιώς να εξυπηρετήσει τις θεατρικές και λοιπές καλλιτεχνικές ομάδες της περιοχής, όπως θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει, υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Ένα ξεχορτάριασμα πάντως είναι επιβεβλημένο τέτοια εποχή, καθώς ένα πεταμένο τσιγάρο είναι αρκετό να ανάψει μια σπίθα, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Η τοπική παράταξη «Ανάπλι εμπρος» αφού είδε και απόειδε με την απραξία των ιθυνόντων, υπέβαλε χθες 22 Μαίου έγγραφο στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας με διττό αίτημα:

1. Να τους επιτραπεί μαζί με ευαίσθητους πολίτες να καθαρίσουν με εθελοντική προσφορά τον χώρο του θεάτρου στην Ακροναυπλία δίπλα στον Ναό των Αγίων Αναργύρων από τα άγρια χόρτα που έχουν φυτρώσει. Δεσμεύτηκαν ότι ο καθαρισμός αυτός θα γίνει μέσα σε 10 μέρες από την έγκριση και

2. Να τους επιτραπεί να τοποθετήσουν πινακίδα με την ονομασία του θεάτρου. Ηδη έχει στο θέατρο αυτό δοθεί προ ετών το όνομα της Ευαγγελίας Δεϊλάκη που άπαντες στο Ναύπλιο πρέπει να τιμούμε για την τεράστια προσφορά της στην διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Όπως σημειώνουν τα μέλη της Ναυπλιακής παράταξης: «Νιώθουμε την υποχρέωσή μας να πράξουμε κάτι πολύ μικρό ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στο έργο και την προσωπικότητά της».