ΚοινωνίαΑρχείο

Το ΠΛΙ αποχαιρετά τη θρυλική «Κυρία της Μήλου»

Μια από τις κορυφαίες μορφές της οικονομικής και βιομηχανικής ζωής της χώρας των τελευταίων δεκαετιών, η θρυλική «Κυρία της Μήλου» Καίτη Κυριακοπούλου έφυγε από τη ζωή.

Η Καίτη Κυριακοπούλου ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα της οικονομικής και βιομηχανικής κοινωνίας της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες, συμβάλλοντας με τις ιδέες της, το μυαλό της και τη σκληρή δουλειά της στην ανάπτυξη της Ελλάδας. Πάντα με ευγένεια και χαμόγελο η “τρομερή κυρία της βιομηχανίας” όπως την αποκαλούσαν ήταν ευεργέτιδα, δωρήτρια και χορηγό μας σε εκθέσεις και εκδόσεις του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος.

Καίτη Κυριακοπούλου

 

Σημειώνει η Μαρία Παπαδοπούλου εργαζόμενη του ΠΛΙ:

Όλοι εμείς στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα αποχαιρετάμε με βαθιά θλίψη την ευεργέτιδα, δωρήτρια και χορηγό μας σε εκθέσεις και εκδόσεις Καίτη Κυριακοπούλου, που έφυγε εχθές από τη ζωή πλήρης ημερών.

Η Καίτη Κυριακοπούλου υπήρξε μια πολύ σπουδαία προσωπικότητα, μια μεγάλη φυσιογνωμία, μια δυναμική γυναίκα, από τις κορυφαίες μορφές της οικονομικής και βιομηχανικής ζωής της χώρας των τελευταίων δεκαετιών.

Από το 1970 ήταν στο τιμόνι της Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης, τη μετέπειτα S&B, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πατέρα της Γεώργιο Ηλιόπουλο, θείο της προέδρου του ΠΛΙ Ιωάννας Παπαντωνίου.

Η Καίτη Κυριακοπούλου, εκτός των άλλων, διακρινόταν για την ευγένειά της και την αγάπη της για τον πολιτισμό.
Είχε τιμηθεί με το παράσημο του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής το 2002, από τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Jean-Maurice Ripert για τη συμβολή της στη σύσφιγξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στα παιδιά της Φλωρίκα και Οδυσσέα.

ΦΟΡΕΣΙΑ ΠΛΙ