ΚοινωνίαΑρχείο

Αγανάκτησαν στη Λακωνία με συνεχείς μαντραπήδες σε κλειδωμένο σχολείο

Πηδάνε τα κάγκελα και κάνουν κατάληψη στο προαύλιο του σχολείου που παραμένει κλειδωμένο. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του δημοτικού Σχολείου Μαγούλας το οποίο βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία του χωριού έχουν αγανακτήσει με τους βανδαλισμούς, τις «ακαθαρσίες» και τα σκουπίδια που βρίσκουν εκεί καθημερινά και απειλεί με μηνύσεις.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Μπαρέλος:

«Αγαπητοί συμπολίτες μας το τελευταίο διάστημα και εν μέσω πανδημίας έχει παρατηρηθεί το εξής φαινόμενο που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους κόλπους της σχολικής κοινότητας του σχολείου μας.

Κάθε απόγευμα (κι έως αργά το βράδυ) συσσωρεύεται πλήθος κόσμου στην πλατεία, στην εκκλησία, στο πάρκο της εκκλησίας και μέσα στο προαύλιο χώρο του σχολείου μας ο οποίος να σημειωθεί ότι είναι κλειδωμένος.

Άρα ο οποιοσδήποτε βρίσκεται εντός του προαυλίου εισέρχεται ανεβαίνοντας τα κάγκελα και βρίσκεται εκεί παράνομα. Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν τα άτομα που εισέρχονται στο χώρο τον χρησιμοποιούσαν για άθληση, παιχνίδι κλπ. Δυστυχώς σε καθημερινή σχεδόν βάση βρίσκουμε το χώρο και το κτίριο γεμάτο σκουπίδια, ακαθαρσίες και βανδαλισμούς.

Έχουμε απευθυνθεί σε κάθε αρμόδιο φορέα και ευχαριστούμε ιδιαίτερα την ελληνική αστυνομία για την άμεση ανταπόκριση που παρά το φόρτο εργασίας έχει εντείνει τις περιπολίες στην περιοχή μας αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να υπάρχει όλο το 24ωρο ένας αστυνομικός εκεί.

Κλείνοντας και απευθυνόμενοι στους “γνωστούς άγνωστους” λέμε ότι αν δεν σταματήσει το φαινόμενο ο πρώτος που θα “τσιμπήσουμε” θα δεχτεί μήνυση για φθορά ξένης περιουσίας ώστε να συνετιστούν και οι υπόλοιποι και θεωρούμε κουταμάρα για τη “μαγκιά” της στιγμής να χρεωθεί κάποιος ότι έχει συμβεί στο σχολείο μας που είναι καταγεγραμμένο στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας. Σεβόμαστε το χώρο που μας φιλοξενεί, προστατεύουμε το περιβάλλον από ρύπανση!»