ΡεπορτάζΑρχείο

Έσπασαν την καραντίνα και έκαναν βόλτες στο Ναύπλιο. Είχαν ταξιδέψει από το εξωτερικό

Ταξίδεψαν από το εξωτερικό στο Ναύπλιο και δεν τήρησαν την καραντίνα κάνοντας βόλτες το βράδυ της Πέμπτης στην πόλη.

Ο 29χρονος και ο 42χρονος που μπήκαν στην Ελλάδα από την Βουλγαρία έφτασαν στην Αργολίδα και όφειλαν να μείνουν σε καραντίνα που τους είχε επιβληθεί λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Φαίνεται όμως ότι θεώρησαν περιττό να μείνουν μέσα, χωρίς να υπολογίσουν αφενός ότι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των υπολοίπων και αφετέρου χωρίς να υπολογίσουν την βαριά … καμπάνα, που τους επιβλήθηκε τελικά από την αστυνομία.

Στους δύο υπηκόους Βουλγαρίας που κυκλοφορούσαν στο Ναύπλιο επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα, ενώ ακολούθησε και η ποινική διαδικασία.

Στις αρχές επικρατεί έντονος προβληματισμός, καθώς παρατηρούνται αυξημένες παραβιάσεις της κατ’ οίκον απομόνωσης και χαλάρωση των μέτρων από πολίτες, αφού η περίπτωση των δύο Βουλγάρων που έσπασαν την καραντίνα στο Ναύπλιο, δεν είναι μοναδική.

Από την αρχή της εφαρμογής του πρωτοκόλλου απομόνωσης 14 ημερών, έχουν καταγραφεί 246 παραβιάσεις καραντίνας, με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου 5000 ευρώ και τη συνακόλουθη ποινική διαδικασία.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 15.575 τηλεφωνικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι και 737 αστυνομικές «επισκέψεις» προκειμένου να επιβεβαιωθεί η παρουσία στον χώρο των ατόμων. Αυτό όμως συνέβαινε στην περίπτωση που τα άτομα που βρίσκονταν σε καραντίνα δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα.

Τις επόμενες μέρες πρόκειται να υπάρξει αύξηση των αστυνομικών επισκέψεων.

Οι ποινές είναι ιδιαίτερα αυστηρές, και φτάνουν μέχρι και ισόβια στην περίπτωση που ύποπτο κρούσμα κολλήσει κάποιον άλλον και χάσει τη ζωή του λόγω κορωνοϊού.