ΚοινωνίαΑρχείο

Πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των αδέσποτων με ψευδεπίγραφη ανακοίνωση

Αναστάτωση και ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε μια ψευδεπίγραφη ανακοίνωση που αναρτήθηκε την Παρασκευή 12 Ιουνίου το απόγευμα, σε κεντρικά σημεία της Κοινότητας Άσσου Κορινθίας. Η ανακοίνωση ούτε λίγο ούτε πολύ, φέρουσα το λογότυπο και την επωνυμία του δήμου Κορινθίων προειδοποιούσε ότι απαγορεύεται η σίτιση των αδέσποτων ζώων εντός κατοικημένης περιοχής, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι ποινικό αδίκημα και οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο και φυλάκιση!

Την αδιανόητη αυτή ανακοίνωση αντιλήφθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας Άσσου, ο οποίος κινήθηκε άμεσα και την κατέβασε από όλα τα σημεία που είχε τοιχοκολληθεί, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε την αστυνομία και υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων. 

Όπως ο ίδιος ο Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος ενημέρωσε με δηλώσεις του: «ούτε εγώ σαν πρόεδρος της κοινότητας, ούτε ο δήμος έχουμε βγάλει τέτοια ανακοίνωση.

Όλα αυτά συνέβησαν σήμερα στο χωριό μας – και εν αγνοία μου– προσπαθώντας κάποιοι να βλάψουν την εικόνα την δική μου και των συμβούλων, ανακοινώνοντας προς τους φίλους εθελοντές των αδέσποτων ζώων καθώς επίσης σε φιλοζωικές ομάδες και όλους τους πολίτες του χωριού!!! τα εξής έγγραφα. Αυτά τοποθετήθηκαν στην Κοινότητα και στο μαγαζί στα πλατάνια.

Ανακοίνωση Αδέσποτα

Ντροπή και θλίψη ταυτόχρονα νιώθω για αυτούς που έκαναν όλα αυτά και σίγουρα εύχομαι να βρεθούν μάρτυρες να τους καταγγείλουν και να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος της Κοινότητας Άσσου» συνεχίζει ο κ. Γιαννακουλόπουλος στην ανακοίνωσή του, «κάλεσα την αστυνομία και άμεσα παραβρέθηκαν στην Κοινότητα για να καταγράψουν το συμβάν, μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ.Καρασάββα Ιωάννη, που με ενημέρωσε ότι υπάρχουν τέτοιες ανακοινώσεις στην Κοινότητα μας.

Τώρα όσον αφορά την στάση μου, ως Πρόεδρος, απέναντι στους φίλους εθελοντές και τις φιλοζωικές οργανώσεις, να ξέρουν ότι θα είμαι δίπλα τους, σε όλο αυτό το δύσκολο έργο τους, ώστε κανένα αδέσποτο ζωάκι που είναι στον δρόμο να μην μείνει τουλάχιστον από φαΐ, νερό, εμβόλιο, στείρωση και ό,τι άλλο μπορεί να χρειάζεται», καταλήγει η ανακοίνωση του προέδρου.

Άμεση αντίδραση από το δήμο Κορινθίων

Από τις πρώτες στιγμές που έγινε γνωστό το γεγονός ο δήμος Κορινθίων αντιδρώντας αστραπιαία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επεσήμανε το γεγονός ότι η νέα δημοτική αρχή έχει ως στόχο τη φροντίδα και τη μέριμνα των αδέσποτων, γεγονός που αποδεικνύεται και από την πρόσφατη σύσταση ειδικής αντιδημαρχίας με αυτό το αντικείμενο! Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται: 

«Ο Δήμος Κορινθίων δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την ανάρτηση αυτής της ανακοίνωσης. Διαφωνεί πλήρως με το περιεχόμενο της. Δεν είχαν λάβει γνώση ούτε ο Δήμαρχος ούτε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την ενέργεια αυτή.

Δόθηκε, όταν περιήλθε σε γνώση τους, άμεσα η εντολή αφενός να αποσυρθεί η εν λόγω ανακοίνωση και αφετέρου να διερευνηθεί το ποιος την ανάρτησε αυθαίρετα.

Η νέα δημοτική αρχή συστήνοντας αντιδημαρχία φροντίδας ζώων επιδιώκει ακριβώς αυτό. Την φροντίδα και την μέριμνα τους.

Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να βάλλει την προσπάθεια αυτή. Το συμβάν θα διερευνηθεί σε βάθος και θα αποδοθούν ευθύνες».

Οι κατηγορηματικές δηλώσεις Νανόπουλου

Τέλος, ο δήμαρχος Κορινθίων αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε ξεκάθαρα ότι «Αυτό είναι προβοκάτσια γιατί έχει το σήμα του δήμου Κορινθίων. Δεν επιτρέπω σε κανέναν», υπογράμμισε με έμφαση ο δήμαρχος Κορινθίων, «να χρησιμοποιεί το λογότυπο του δήμου, για να κάνει τέτοιες ανακοινώσεις που είναι παράνομες. Επίσης, δεν μπορεί να παίρνει τέτοιες θέσεις χωρίς να έχει τη συνεννόηση με το δήμαρχο ή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο».

Πάντως, τα γεγονότα σχολιάζονται έντονα στην τοπική κοινωνία, και δεν λείπουν οι φωνές εκείνες που επισημαίνουν ότι η ενέργεια αυτή, στρέφεται οπωσδήποτε κατά του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου και της δημόσιας εικόνας του, σε μία στιγμή μάλιστα κατά την οποία η δημοτικότητά του βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, μετά την επιτυχημένη συνένωση της παράταξής του με αυτή του Πελοπίδα Καλλίρη στο Δημοτικο Συμβούλιο Κορινθίων!