ΡεπορτάζΑρχείο

Τραγικό θάνατο βρήκε εργάτης στην Πύλο όταν έπεσε στο κενό από ύψος 6 μέτρων

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας ηλικίας 49 ετών, ο οποίος κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες βρέθηκε στο κενό από ύψος, περίπου 6 μέτρων στην Γιάλοβα Πύλου.

Όπως αναφέρει το gargalianoionline.gr ο 49χρονος ηλεκτρολόγος εκτελούσε εργασίες συντήρησης σε ιστό φωτισμού, σε χώρο που επινοικιάζει η ΤΕΜΕΣ σε τρίτη εταιρεία, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες βρέθηκε από ύψος περίπου 6 μέτρα στο κενό.

Τον 49χρονο, ο οποίος φέρεται να έχει καταγωγή από τα Φιλιατρά, διακόμισε στο Κέντρο Υγείας Πύλου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Πύλου.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: «η μακάβρια πανελλαδική λίστα με τους νεκρούς εργάτες εν ώρα εργασίας μεγαλώνει καθημερινά το τελευταίο διάστημα».

Τα μέλη του Συνδικάτου απαιτούν:

  • Την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος και τον καταλογισμό των ευθυνών. 
  • Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς της συγκεκριμένης εταιρείας και σε κάθε άλλο χώρο δουλειάς σε όλο το νομό.
  • Την άμεση στήριξη και αποζημίωση της οικογένειας.

Παρότι είναι νωπό ακόμα το τραγικό συμβάν, δεν διστάζουν να κάνουν και ένα πολιτικό σχόλιο, σημειώνοντας: “«​​​​​​Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες να μη διανοηθούν να «ρίξουν» τις ευθύνες στην «κακιά την ώρα» και το «ανθρώπινο λάθος».