ΡεπορτάζΑρχείο

Ανεξήγητα τοξικά τσιμπήματα στο Κονδύλι Ναυπλίου

Αμηχανία επεκράτησε σε λουόμενους στην περιοχή Κονδύλι Ναυπλίου από μουδιάσματα σε μέλη του σώματος ορισμένων κολυμβητών. Κάποιοι εξ αυτών κατέφυγαν αμέσως στο νοσοκομείο του Άργους που εφημέρευε, ενώ κάποιοι άλλοι αναζήτησαν λύσεις σε φαρμακεία της περιοχής.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για ένα θαλάσσιο σκουλήκι που τρώει τα νεκρά ψάρια. Το τσίμπημά του έχει μεγάλη τοξικότητα και πέρα από πόνο προκαλεί μούδιασμα του μέλους που θα τσιμπήσει.

Κατ άλλους μάλλον πρόκειται για τσούχτρα, μέδουσα, ανεμώνη ή κοράλλι.

Ένα από τα θύματα συνδύασε το τσίμπημα μετά την επαφή του χεριού του σε βραχάκι. Όπως μας το περιέγραψε, αρχικά αισθάνθηκε πόνο και στην συνέχεια είδε τα δάχτυλα του χεριού του να μουδιάζουν και το μούδιασμα να μεταφέρεται σιγά σιγά σε όλο τον βραχίονα.

Σε κάθε περίπτωση μέχρι να εξακριβωθεί από πού και πως προέρχεται το τσίμπημα, καλό είναι να αποφεύγει κανείς βράχια μέσα στην θάλασσα.

UPDATE 15.19

Τί έκανε ο λουόμενος όταν τον τσίμπησε το θαλάσσιο ζωύφιο

Ακούμπησε στο μοναδικό σημείο που υπάρχει βράχος στην άκρη της παραλίας

Η επαφή του με έναν βράχο στην άκρη της παραλίας Κονδύλι ήταν η αιτία του μυστηριώδους τσιμπήματος που δέχθηκε o λουόμενος την Κυριακή, κάνοντας το μπάνιο του.

Ο λουόμενος τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στο anagnostis.org πλησίασε κολυμπώντας με τη μάσκα του στα βράχια, ακούμπησε σε αυτά και αμέσως ένοιωσε ένα μούδιασμα. Όπως λέει η σύζυγός του που επικοινώνησε μαζί μας ο ίδιος μετά το τσίμπημα πρόλαβε και είδε με τη μάσκα του ένα ζωύφιο, το οποίο περπατούσε πάνω στο βραχάκι.

Ο πανικός ακολούθησε τη μεταφορά του στο νοσοκομείο του Άργους που εφημέρευε, ωστόσο επειδή την ώρα εκείνη –σύμφωνα με τη σύζυγό του τα εξωτερικά ιατρεία είχαν δώσει βαρύτητα σε ένα τροχαίο – και αφού ο πόνος του είχε αρχίσει να υποχωρεί, έφυγε για το σπίτι του. Σύμφωνα με τη σύζυγό του στο σημείο του σώματός του που ήρθε σε επαφή με τον βράχο πονούσε για τρεις ώρες.

Να σημειωθεί ότι η παραλία Κονδύλι φημίζεται για τα καθαρά της νερά και αποτελεί αγαπημένη παραλία ντόπιων και επισκεπτών. Το περιστατικό αυτό αφορά σε συγκεκριμένο σημείο, αφού βράχια υπάρχουν μόνο στην άκρη της παραλίας και δεν πλησιάζουν εύκολα εκεί οι λουόμενοι.

Στα σημεία της παραλίας Κονδύλι, που κολυμπά ο πολύς κόσμος δεν υπάρχουν βράχια και επομένως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους λουόμενους

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή στο νοσοκομείο του Άργους καταγράφηκε ένα ακόμα περιστατικό με μια λουόμενη που δάγκωσε δράκαινα, αλλά είναι άγνωστο σε ποια παραλία κολυμπούσε.