ΡεπορτάζΑρχείο

Πώς προσέχει ο Λέντζος τα γεννητούρια στην Καραθώνα. Συσκότιση τις νύχτες

Ο αντιδήμαρχος Λέντζος είναι ο υπεύθυνος από την πλευρά του δήμου που προσέχει τα γεννητούρια που θα έχουμε σε μερικές ημέρες στην Καραθώνα. Τα μικρά χελωνάκια αναμένεται να βγουν και να κατευθυνθούν προς τη θάλασσα το επόμενο διάστημα. Μια χελώνα Καρέτα – Καρέτα εντοπίστηκε στις αρχές Ιούνη να προσπαθεί να φτιάξει τη φωλιά της. Τότε ανακοινώθηκαν αυστηρά μέτρα για την προστασία και προφύλαξη του χώρου επώασης.

Ο περιφραγμένος χώρος είναι σε ένα από τα πλέον δημοφιλή σημεία της ακτής.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΔΟΠΠΑΤ ήρθε σε επαφή με τον αντιδήμαρχο κύριο Λέντζο, προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν της 8ης Ιουνίου, το οποίο αφορά τη δραστηριοποίηση για τη φωλιά της Caretta – Carreta στην παραλία της Καραθώνας.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιουλίου:

 

 

 

 

Οι υπεύθυνοι δίνουν βαρύτητα πλέον τις νύχτες. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Τουρισμού και Περιβάλλοντος «έχει δρομολογηθεί η διακοπή της λειτουργίας του δημοτικού φωτισμού στο συγκεκριμένο σημείο κατά την 50η έως την 70η μέρα της επώασης, που τα νεογέννητα χελωνάκια θα κατευθυνθούν από τη φωλιά στη θάλασσα».

Η φωλιά εντοπίστηκε στις 7 Ιουνίου, οπότε το χρονικό διάστημα που θα βγουν τα μικρά χελωνάκια πλησιάζει.

Σύμφωνα πάντα με τον ΔΟΠΠΑΤ «σε καθημερινή βάση ο χώρος της φωλιάς και η περίφραξη του, βρίσκεται σε παρακολούθηση ώστε οποιαδήποτε φθορά έρθει στην αντίληψη μας, να επέμβουμε εγκαίρως».

Ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού Τουρισμού και Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα η ομάδα περιβάλλοντος του, τονίζει ότι δείχνει «ιδιαίτερο ενδιαφέρον και περιβαλλοντική ευαισθησία, για την προστασία του οικοσυστήματος της Καραθώνας».

Σύμφωνα δε με την ενημέρωση που έχει ο Οργανισμός από τον αντιδήμαρχο Λέντζο, ο ίδιος ενημέρωσε για την άμεση κινητοποίηση του Δήμου σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο και τον Σύλλογο για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «Αρχέλων».

Τονίζεται ακόμα ότι «με υπόδειξη του συλλόγου «Αρχέλων» τοποθετήθηκε προστατευτικός κλωβός, γύρω από τον χώρο της φωλιάς, οριοθετήθηκαν οι αποστάσεις από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα της ακτής, καθώς και η δίοδος η οποία θα δώσει την ασφαλή κατεύθυνση στα μικρά χελωνάκια όταν γεννηθούν. Ενημερώθηκε επίσης, ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή για τα μέτρα που έχουν παρθεί, ο οποίος απομάκρυνε τα ομπρελοκαθίσματα του από τον κλωβό που βρίσκεται η φωλιά όσο χρειάζεται, με υπόδειξη του Δήμου».