ΠολιτισμόςΑρχείο

Τα εύσημα Καμπόσου σε Διδασκάλου για το μουσείο Άργους και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν (Vid)

Την ικανοποίησή του με τις τελευαίες εξελίξεις αναφορικά με την αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους εξέφρασε ο Δημήτρης Καμπόσος, σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια εκδήλωσης αποφοίτησης στο 1ο ΕΠΑΛ Άργους, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη.

Ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών στάθηκε ιδιαίτερα την συμβολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου, ώστε να ξεμπλοκάρει το έργο που εκκρεμούσε επί μία εξαετία. 

Ο Δημήτρης Καμπόσος υπογράμμισε ότι τώρα το Αργος σε συνδυασμό με τις Μυκήνες μπορεί να πάρει το δικό του μερίδιο στον τουριστικό χάρτη αφού θα διαθέτει και τις απαιτούμενες υποδομές για την εξυπηρέτηση των τουριστών.

Το έργο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αναστήλωση του παλιού κτηρίου και μία πρόσθετη πτέρυγα που θα γίνει στο πλάι. Μαζί με τα εκδοτήρια εισιτηρίων, τις αίθουσες διαλέξεων και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που προβλέπει η μελέτη, θα αποτελέσει έναν σύγχρονο μουσειακό χώρο, όπως αρμόζει σε μία πόλη με τέτοια ιστορία. 

Ο εργολάβος που θα τρέξει το έργο αναμένεται να εγκατασταθεί στον χώρο του Αρχαιολογικού μουσείου Άργους το φθινόπωρο. Τα έργα είναι άγνωστο πόσο θα κρατήσουν, με τον δήμαρχο να υπολογίζει ότι περίπου σε μία διετία θα είναι όλα έτοιμα. 

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου:

Η δήλωση Διδασκάλου για το Μουσείο του Άργους