ΠολιτισμόςΑρχείο

Η ιδιαιτερότητα του φετινού Πολιτιστικού Καλοκαιριού στο Ναύπλιο

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Ναύπλιο παρουσιάστηκαν την Παρασκευή, ενώ κάλεσμα στον κόσμο απηύθυνε η πρόεδρος ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, λέγοντας χαρακτηριστικά «Μπορεί ο αρχικός σχεδιασμός για το φετινό καλοκαίρι να άλλαξε απροσδόκητα, όμως οι τωρινές συνθήκες μας δίνουν την ευκαιρία να στηρίξουμε έμπρακτα αγαπημένους καλλιτέχνες και τοπικά συγκροτήματα και σας περιμένουμε όλους να ξεκινήσουμε και πάλι μετά… μουσικής».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος αναφερόμενος ειδικά στο 29ο Μουσικό Φεστιβάλ που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου τόνισε ότι αποτελεί μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι και επισκέπτες παγκοσμίου επιπέδου εκδηλώσεις. Όπως είπε ο κος Μαλτέζος εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα από τον ρομαντισμό που εκπέμπει το Ναυπλιακό σκηνικό και παρά τα εμπόδιο του κορωνοϊού όλες οι εκδηλώσεις θα στεφθούν με μεγάλη επιτυχία. 

Παρόν ήταν και ο δήμαρχος του Ναυπλίου Δ. Κωστούρος ο οποίος τόνισε ότι όσες εκδηλώσεις πραγματοποιηθούν θα γίνουν με συγκεκριμένα μέτρα και συνθήκες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα των αρμοδίων φορέων.

Η πρόεδρος ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη επισήμανε πως λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώθηκαν από τον κορωνοϊό, το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι θα είναι πιο μικρό αλλά εξίσου ποιοτικό και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με συγκεκριμένα μέτρα και συνθήκες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων.

Η κυρία Ράλλη κατά την διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο δημοτικός οργανισμός για το φετινό καλοκαίρι προγραμμάτισε μια σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του δήμου Ναυπλιέων για την τόνωση του πολιτιστικού γίγνεσθαι της περιοχής. Σύμφωνα με τα όσα είπε τα κύρια χαρακτηριστικά του φετινού προγράμματος, είναι τα εξής:

-Πέραν του «Φεστιβάλ Ναυπλίου» που θα πραγματοποιηθεί για 29ο συνεχόμενο καλοκαίρι, ενισχύονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο στη πρωτεύουσα του δήμου το Ναύπλιο όσο και στην περιφέρεια του, με την συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων και των επαγγελματικών ομάδων της κάθε περιοχής.

-Σε όλο το χρονικό διάστημα (14 Ιουλίου – 31 Αυγούστου) είναι προγραμματισμένες θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες της Φιλαρμονικής ΔΟΠΠΑΤ, καθώς και πολλά εικαστικά, χορευτικά και παιδικά δρώμενα.

-Σύμφωνα πάντα με την πρόεδρο θα πραγματοποιηθεί και φέτος η Βραδιά αφιέρωμα στον αείμνηστο Μανώλη Χιώτη στην Πρόνοια καθώς και η Ναυτική Ναυπλιάδα.

-Τέλος, ανακοίνωσε ότι με την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Φαίης Τζανετουλάκου σε συνεργασία με ντόπιους καλλιτέχνες θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ για ένα μήνα Ομαδική Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στον πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο.