ΚοινωνίαΑρχείο

Κρίσιμες ώρες στην Κορινθία! Δίνουν μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά στο Σοφικό (Pics, Vid)

Μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τη συνδρομή εναέριων μέσων -που θα ξεκινήσουν και πάλι ρίψεις με το πρώτο φως της ημέρας- και την υποστήριξη των τοπικών δήμων δίνουν μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν την πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις Κεγχρεές Κορινθίας, σε σημείο κοντά στο στρατόπεδο.

Στο σημείο καταφθάνουν συνεχώς ενισχύσεις της πυροσβεστικής, μέχρι και πεζοπόρο τμήμα από τη Θεσσαλονίκη. Πλέον επιχειρούν 143 πυροσβέστες, 42 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ (Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων), 8 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη, ενώ συνδράμουν επίσης υδροφόρες και μηχανήματα έργου των τοπικών δήμων.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από σημείο κοντά στο στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή και τώρα έχει κατεύθυνση προς το Γαλατάκι, μακριά από την παραλία των Λουτρών της Ωραίας Ελένης.

Για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν όπως είναι γνωστό κάτοικοι από τους οικισμούς Αγιος Κωνσταντίνος και Γαλατάκι, Δήμες, Αλαμάνο καθώς και παιδιά από κατασκήνωση, που είναι κοντά στα Λουτρά.

 

Επί τόπου, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής.

Το πύρινο μέτωπο από τις Κεχριές μετακινήθηκε στο χωριό Αθίκια, το οποίο επίσης εκκενώθηκε, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί και όλοι οι γύρω οικισμοί.

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορινθίας, Βασίλη Νανόπουλο στόχος είναι να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες γύρω από το χωριό Αθίκια, αλλά και στην πλευρά του Σοφικού γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκτραπεί η φωτιά προς τα εκεί, όπου το δάσος είναι πολύ πυκνό και, όπως είπε, «ελπίζουμε να μην φτάσει ως εκεί γιατί μετά θα είναι ανεξέλεγκτη φωτιά».

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: