ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Αργολίδα: Στο καφενείο του χωριού υπέγραψε ο Περιφερειάρχης την σύμβαση για το αρδευτικό στο Φίχτι

Ένα πρωτότυπο τρόπο βρήκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ως προς την υπογραφή της σύμβασης για το αρδευτικό έργο στο Φίχτι της Αργολίδας.

Μετέβη ο ίδιος στο χωριό του Άργους την Πέμπτη 30 Ιουλίου και κάθισε μαζί με τους χωριανούς στο καφενείο όπου και υπέγραψε την σύμβαση που θα σημάνει την άμεση υλοποίηση του πολύτιμου για την περιοχή έργου, το οποίο ξεκινά άμεσα. Ο Περιφερειάρχης συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο και τους αντιπεριφερειάρχες Υγείας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη και Αθλητισμού Γιάννη Μαντζούνη.

Πριν λίγες μέρες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Ναύπλιο ο Π. Νίκας βγήκε από τα …ρούχα του, καθώς νόμιζε ότι έχει λυθεί το πρόβλημα της άρδευσης στα χωράφια. Δήλωσε ότι θα βρει αυτόν που φταίει: «Να δούμε ποιος πρέπει να φάει το ξύλο βρε παιδιά». Ο ίδιος άμεσα δρομολόγησε την λύση και μάλιστα επιτόπου.

Το έργο αφορά την κατασκευή του μήκους 2,6 χιλιομέτρων αγωγού σύνδεσης με τον Ανάβαλο.

Ο περιφερειάρχης υπέγραψε επίσης το προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ έργο διευθέτησης του χειμάρρου Ξομβριού (ρέμα Κιβέρι), το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ /ΠΕΠ 2014 – 2020, όπως επίσης και της συντήρησης οδικών αξόνων.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την περιοχή που βρίσκεται η εξαιρετικά επικίνδυνη διασταύρωση του δρόμου Φίχτι – Μυκήνες με τον δρόμο προς τις αρχαιότητες, στην οποία έχουν συμβεί πολλά θανατηφόρα τροχαία.

Παναγιώτης Νίκας Φίχτι Άργους

 

Για τον συγκεκριμένο κόμβο εκπονείται μελέτη, μετά από εντολή του περιφερειάρχη, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε ομόφωνο ψήφισμα φορέων από την πιο πάνω περιοχή, του Δήμου Αργους – Μυκηνών.