ΚοινωνίαΑρχείο

Με τον Σιδηρόδρομο του Τρικούπη στα πεδία μαχών του 1821

Μια αξιόλογη πρόταση που αξιοποιεί συνδυαστικά την διπλή πρόκληση που αποτελεί το 2021 για την Ελλάδα αφού αφ’ ενός συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και αφετέρου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κήρυξε το 2021 Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων, κατέθεσε με σχετική επιστολή της η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Η πρόταση, παράλληλα, δρα ενισχυτικά στην όλη προσπάθεια για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία έχει επιδοθεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Ειδικότερα, η Ελληνική Εταιρεία αναφέρεται στο πρόγραμμα με την ονομασία “Με τον Σιδηρόδρομο του Τρικούπη στα Πεδία Μαχών του 1821”, το οποίο -όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά η πρόεδρός της Λυδία Καρρά και η συντονίστρια του έργου, αρχιτέκτονας πολεοδόμος, Ειρήνη Φρεζάδου, οι οποίες υπογράφουν την εν λόγω επιστολή- αποτελεί συνέχεια της από το 2016 πρωτοβουλίας των Πολυτεχνείων Ζυρίχης, Εθνικου Μετσοβείου και Πανεπιστημίου Πατρών για τη διάσωση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου.

Στην επιστολή προς τον περιφερειάρχη, ζητείται η συνεργασία και η στήριξη της Περιφέρειας στο αναφερόμενο πρόγραμμα, το οποίο ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε “εξαιρετικά καλή ιδέα”.