ΡεπορτάζΑρχείο

Ναύπλιο: Από αλλού περίμεναν να δροσιστούν και από αλλού τους ήρθε!

Πανικόβλητοι έτρεχαν για να προφυλαχθούν οι λουόμενοι σε Καραθώνα και Αρβανιτιά με το ξέσπασμα ξαφνικής μπόρας στο Ναύπλιο το μεσημέρι της Κυριακής.

Ξινή βγήκε η μονοήμερη απόδραση όσων Αθηναίων αποφάσισαν να έρθουν σήμερα στην Αργολική πρωτεύουσα, ενώ όσοι είχαν έρθει στην πόλη από χθες, απόλαυσαν μία μοναδική εναλλαγή του καιρού από τις μεσημεριανές στις απογευματινές ώρες, χωρίς ωστόσο να βρέξει μέσα στο Ναύπλιο, κάτι που ο καιρός του το χρώσταγε και το πρόσφερε απλόχερα σήμερα Κυριακή.

Βροχή Αυγουστιάτικα στο Ναύπλιο

 

Η βροχή ήταν δυνατή και όσοι κατάλαβαν τι θα επακολουθούσε από τους κεραυνούς που προηγήθηκαν, έσπευσαν να μαζευτούν πριν γίνουν μουσκίδι. Η Καραθώνα πάντως μπλόκαρε κατά την αποχώρηση του κόσμου και χρειάστηκε η συνδρομή της τροχαίας η οποία προέβη σε ρύθμιση της κυκλοφορίας για την ασφαλή εκκένωσή της.

Οι μετεωρολόγοι πάντως είχαν προειδοποιήσει για την ξαφνική επιδείνωση, επισημαίνοντας πως θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Κυριακής, μεταξύ άλλων και στην Πελοπόννησο.

Βροχή Αυγουστιάτικα στο Ναύπλιο

 

Οι 4.700 κεραυνοί ήταν ένα εντυπωσιακό στοιχείο που καταγράφηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το απόγευμα του Σαββάτου, και παρατηρήθηκαν κυρίως στην Αττική. Τρελά σημάδια που καιρού που πριν ελάχιστες ώρες είχε «χτυπήσει» κόκκινο με καύσωνα που κατά τόπους έφθασε και τους 42 βαθμούς κελσίου.

Οι βροχές στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα σταματήσουν μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Φωτορεπορτάζ: Η Αυγουστιάτικη νεροποντή που έφερε τα πάνω κάτω στο Ναύπλιο