ΠολιτισμόςΑρχείο

Κορωνοϊός: Με μάσκες η σύσκεψη Νίκα, Μενδώνη, Διδασκάλου για τον Πολιτισμό

Με μάσκες, λόγω και της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε η σημερινή σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοπονήσου στην Τρίπολη για θέματα που έχουν να κάνουν με τον Πολιτισμό.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος ,μεταξύ άλλων, η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ Γιώργος Διδασκάλου και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας

Καταγράφηκε η πρόοδος των έργων που υλοποιούνται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες στον τομέα του πολιτισμού και δρομολογήθηκαν πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση της απορροφητικότητας των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων. 

Επίσης όπως ενημερώνει ο ΓΓ Γιώργος Διδασκάλου, εντάχθηκαν έργα στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο και τέθηκαν οι βάσεις για την ωρίμανση νέων έργων με στόχο την ένταξη τους στο ΕΣΠΑ 2021-2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Την ίδια στιγμή η Περιφέρεια Πελοποννήσου δημοσιοποίησε τον πλήρη κατάλογο με τα έργα πολιτισμού και την εξέλιξή τους ανά Περιφερειακή Ενότητα, τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω: