ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Εφετείο Ναυπλίου: ξεκλείδωσαν οι απαλλοτριώσεις του ΣΔΙΤ

Το Εφετείο Ναυπλίου, με τις υπ’ αριθμ. 128/2020 και 129/2020 αποφάσεις του, έκανε δεκτές τις ένδικες αιτήσεις που υποβλήθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ανάδοχο “Περιβαλλοντική Πελοποννήσου ΜΑΕ” -κατά την ειδική διαδικασία του άρθρου 7 του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων- και χορήγησε την άδεια για άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής των ΟΕΔΑ για μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων και χώρο υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (MEA – ΧΥΤΥ) στις Π.Ε. Λακωνίας και Αρκαδίας.

Οι εν λόγω αναγκαστικές απαλλοτριώσεις αφορούν, η μία σε έκταση 278.103,70 τ.μ. στην Αρκαδία (Ραψομάτη), για την κατασκευή ΜΕΑ – ΧΥΤΥ  και η δεύτερη σε έκταση 91.050,96 τ.μ. στη Λακωνία (Ξηροκαμπιά της Δ.Κ. Σκάλας), για την κατασκευή ΜΕΑ – ΧΥΤΥ.

Παράλληλα το Εφετείο απέρριψε την πρόσθετη παρέμβαση τοπικών Σωματείων και φυσικών προσώπων αναφορικά με την νομιμότητα της τηρηθείσας διαδικασίας.

Σχολιάζοντας την απόφαση αυτή ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι σημαντική εξέλιξη και πλέον η ενεργοποίηση της σύμβασης και η κατασκευή και των τριών εργοστασίων, σε Λακωνία, Αρκαδία και Μεσσηνία μπορεί να ξεκινήσει -και θα ξεκινήσει- άμεσα»