ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός στον Πόρο: Καταγγέλλουν μειωμένους ελέγχους και μετακινούν τον αστυνομικό διοικητή

Ραγδαίες εξελίξεις έχει πυροδοτήσει η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στον Πόρο καθώς το Αρχηγείο της Ελληικής Αστυνομίας αποφάσισε τη μετακίνηση του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου, με αφορμή τους ελέγχους για τον κορωνοϊό και την μεγάλη διάδοση του ιού στο νησί.

Η διαδικασία απομάκρυνσής του, έπειτα από καταγγελίες για μειωμένους ελέγχους για τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως τα μέτρα αναγκάστηκε να τα προτείνει η Δημοτική Αρχή, καθώς δεν έκανε τη δουλειά της η Αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι είχε μεταδοθεί μία γενικότερη στάση «μη παρέμβασης» στα στελέχη που υπηρετούν στο νησί.

Οι παραπάνω δηλώσεις του δημάρχου προκάλεσαν την αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά που σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει: «Φαίνεται ότι ο κ. αξιότιμος Δήμαρχος τεχνηέντως για να απεμπολήσει τυχόν δικές του ευθύνες, επιλέγει να επιρρίψει αυγουστιάτικα ευθύνες στους λιγοστούς αστυνομικούς του Α.Τ. που πασχίζουν σε όλα τα μέτωπα»

Τα κρούσματα του Covid-19 στο νησί του Αργοσαρωνικού είναι πάνω από 30 και ήδη έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα, μετά από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας. 

Μάλιστα, στον Πόρο ήδη βρίσκεται νέος Διοικητής με 10 συνεργάτες για να ξεκινήσουν εντατικούς ελέγχους σε όλο το νησί, ώστε να σταματήσει άμεσα η διάδοση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διοικητής του Α.Τ. Πόρου έχει υποβάλλει ένσταση μετά την εντολή μετακίνησής του. Η ένσταση θα εξεταστεί από τα αρμόδια όργανα και θα ληφθεί η απόφαση.

Εύκολη η ιχνηλάτηση

Μιλώντας για τον Πόρο στον ΣΚΑΪ, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά είπε ότι γίνεται εύκολα ιχνηλάτηση, γιατί είναι περιορισμένος ο χώρος.

«Χρειάζεται μάσκα μέσα και έξω όλοι, δεν ξέρουμε ποσά είναι τα κρούσματα δεν ξέρουμε ποιος είναι ο διπλανός μας. Ειδικά στον Πόρο οπουδήποτε και στο καφέ μάσκα, μέχρι να γίνει ιχνηλατήσει να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα» ανέφερε.

Οι ειδικοί φέρεται να εξετάζουν την πιθανότητα η διασπορά του κορωνοϊού να ξεκίνησε μετά από pool party, στο οποίο συμμετείχαν νεαρά άτομα, επικαλούμενο αναφορές κατοίκων του νησιού που λένε πως το πιθανότερο σενάριο είναι κάποια νεαρά άτομα που προφανώς συνωστίστηκαν στο χώρο του πάρτι να κόλλησαν τον ιό. Στη συνέχεια και μην γνωρίζοντας πως είναι φορείς του κορωνοϊού, φαίνεται πως κόλλησαν μέλη των οικογενειών τους.

Ερήμωσε το νησί

Ελάχιστοι τουρίστες απέμειναν να κυκλοφορούν στους δρόμους του Πόρου, που μοιάζει σαν να ερήμωσε μετά τα έκτακτα μέτρα με αφορμή την τοπική έξαρση κρουσμάτων. 

Τίποτα στο νησί δεν θύμιζε βραδιά Αυγούστου χθες, μετά τις 23:00 καθώς καφέ, μπαρ και εστιατόρια έκλεισαν, με ελάχιστους τουρίστες και ντόπιους να κυκλοφορούν στους δρόμους, φορώντας μάσκες, ενώ την ίδια ώρα η αστυνομία πραγματοποιούσε εντατικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίσει την πιστή τήρηση των μέτρων.

Να σημειωθεί πως το απόγευμα της Παρασκευής, κάτοικοι και επισκέπτες του Πόρου έλαβαν στα κινητά τους μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112, το οποίο τους ενημέρωνε αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στο νησί και τους κάλεσε να φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

Εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι έχουν σημάνει καμπανάκι κινδύνου, ζητώντας στήριξη επιχειρήσεων που αυτή την στιγμή πλήττονται σημαντικά από την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.