ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

ΠΕ Αργολίδας: 43 χιλιόμετρα δασικών δρόμων ανοίχτηκαν σε Ναύπλιο, Επίδαυρο και Ερμιονίδα

Πυρετός έργων από  την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας που τους τελευταίους 6 μήνες προέβη σε διάνοιξη 43.000 μέτρων δασικών δρόμων στην Αργολίδα με μηχανήματα, χειριστές και πόρους δικούς της, με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής και την επίβλεψη της Δασικής Υπηρεσίας.

Διάνοιξη δρόμων Αργολίδα

 

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε:

  • Διάνοιξη 15 χιλιομέτρων στο Σταυροπόδι στην περιοχή του Ναυπλίου
  • Διάνοιξη 20 χιλιομέτρων στο όρος «Άκρος» καθώς και καθαρισμός χαντακιών, με τη συνδρομή και του Δήμου Επιδαύρου
  • Διάνοιξη 8 χιλιομέτρων δασικών δρόμων, στη θέση Βουρλιά έως στη Μόνη Αυγού στην Ερμιονίδα, που βρίσκονταν σε πλήρη καταστροφή τα τελευταία τρία χρόνια από καταπτώσεις.

Το έργο στην Ερμιονίδα παραδόθηκε σήμερα. Παρόντες, εκτός από τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο, ήταν ο Διοικητής Πυροσβεστικής του Νομού Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Διοικητής Ναυπλίου Βασίλης Γεωργόπουλος, η προϊσταμένη της Δασικής Υπηρεσίας Μαρία Σφήνα, ο Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας Άρης Μπίμπας, η Προεδρος των Διδύμων Ελένη Προσίλη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πάνος Αποστόλου.

Διάνοιξη δρόμων Αργολίδα Μαλτέζος

 

Όπως σημειώνει ο Γιάννης Μαλτέζος: «Αποτέλεσε κατεύθυνση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, καθώς είναι η πολυτιμότερη βοήθεια προς το σκοπό της δασοπυρόσβεσης και δασικής προστασίας».

Διάνοιξη δρόμων Αργολίδα