ΕλλάδαΑρχείο

Τραγωδία: Νεκρός Έλληνας ναυτικός σε πλοίο που φλεγόταν

Κατασβέστηκε τελικά, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες, η φωτιά σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων, στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ένας 55χρονος Έλληνας Β’ μηχανικός, ενώ έχει τραυματιστεί ένας ακόμη Έλληνας, ένας 26χρονος Γ’ Μηχανικός.

Το φορτηγό πλοίο «Φανερωμένη», ιδιοκτησίας Διαμαντή Διαμαντίδη τα ξημερώματα, κατευθυνόταν, κενό φορτίου, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη Βόρεια Αφρική, με πλήρωμα 18 άτομα, εκ των οποίων οι πέντε Έλληνες, όταν ξαφνικά για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε φωτιά. Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 4:00 ώρα Ελλάδος. Το πλοίο σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ αυτή την ώρα πλέει ακυβέρνητο. 

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του και η σχέση του με το Πόρτο Χέλι

Ιδιοκτήτης της “Φανερωμένης” είναι ο Έλληνας εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης, ένας αυτοδημιούργητος και με χαμηλό προφίλ δυναμικός επιχειρηματίας. Πριν από τρία χρόνια περίπου προκάλεσε σάλο στην αγορά ακινήτων με την αποφασιστική κίνησή του, να αγοράσει τρεις από τις 13 ιδιωτικές βίλες του “Αστέρα” Βουλιαγμένης με τίμημα για την κάθε βίλα, που άγγιζε τα 40 εκατ. ευρώ. 

Ο ποντιακής καταγωγής 70χρονος Διαμαντίδης, ο οποίος μεγάλωσε στην Αθήνα, έκανε τα πρώτα του βήματα στη ναυτιλιακή βιομηχανία στο Λονδίνο όπου σπούδασε και στη συνέχεια εργάστηκε σε ναυλομεσιτική εταιρεία. Γρήγορα έμαθε τη δουλειά και επένδυσε στην αγορά ενός πλοίου, ξεκινώντας μια αυτοκρατορία με τις δικές του δυνάμεις, έχοντας μπαρκάρει σε πλοία για να μάθει και από τα μέσα τη δουλειά.

Σήμερα έχει δύο ναυτιλιακές εταιρείες, τη Marmaras Navigation, που διαθέτει στόλο 26 σύγχρονων φορτηγών πλοίων, και την Delta Tankers, από το αρχικό του ονόματός του, η οποία, όπως προκύπτει και από την επωνυμία της, διαχειρίζεται στόλο από 26 δεξαμενόπλοια. Συνολικά ο όμιλος έχει 52 πλοία, με μέσο όρο ηλικίας τα 5 έτη, τα περισσότερα μάλιστα υπό ελληνική σημαία.

Ο Διαμαντίδης διαθέτει και μια ακόμη εντυπωσιακή ιδιοκτησία στον Άγιο Αιμιλιανό, κοντά στο Πόρτο Χέλι που είναι μεγαλύτερη από 1.000 στρέμματα, με αμπελώνες, ελαιώνες και τις άλλες καλλιέργειες.

ΦΩΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ